Päivä 15 - Kotimatka

30.10.2016

Aamu alkoi katselemalla taivaanrannassa välkkyviä salamoita. Hereillähän piti olla heti kuuden jälkeen, sillä bussi tuli noutamaan meitä kahdeksan jälkeen. Suuntasimme kuitenkin heti seitsemän maissa vakioleipomoon hakemaan aamiaista ja Markolle eväitä lentokoneeseen. Matka taittuui pilkkopimeässä...

Outi

Tämän matkapäivän sisältö on tuotu vanhasta blogista. Joten tämä voi näyttää hieman hassulta verrattuna uusimpiin matkapäiviin verrattuna.

19:04

Aamu alkoi katselemalla taivaanrannassa välkkyviä salamoita. Hereillähän piti olla heti kuuden jälkeen, sillä bussi tuli noutamaan meitä kahdeksan jälkeen. Suuntasimme kuitenkin heti seitsemän maissa vakioleipomoon hakemaan aamiaista ja Markolle eväitä lentokoneeseen. Matka taittuui pilkkopimeässä ja tihkusateessa (ensi kerralla otan sontsan mukaan Kreikkaan). Leipomo oli kyllä avannut ovensa jo kuudelta, mutta hyllyt olivat vielä tyhjiä ja niitä oltiin juuri täyttämässä. Jouduimme tyytymään hotellin viereiseen leipomoon, jossa valikoima oli suppeampi ja kalliimpi. Eväät kuitenkin saatiin. Itselleni olin ostanut jo aikaisemmin pähkinäpatukoita ja lisäksi askartelin voikkuleivät kotoa tuomaani Ikean rasiaan.

Aamulla Nidrissä

Bussimatka kului sadetta katsellessa ja miettiessä loman nopeaa kulumista. Lentokentällä pääsimme melko nopeasti check inniin ja siitä turvatarkastukseen. Hyvin jäi aikaa vielä kiertää Prevezan kentän myymäläkin. Myymälästä sai myös kylmää juomista ihan kohtuulliseen hintaan. Limu taisi maksaa hitusen alle kaksi euroa puoli litraa, kun viereisessä kahviossa se oli yli kolme euroa. Ruoka oli suorastaan sikamaisen kallista. Täytetystä patongista sai pulittaa aivan samat hinnat kuin Suomessakin. Onneksi oli ne omat eväät.

 

Finnairin koneen laskeutuessa alkoi jo aurinkokin pilkistellä pilvien takaa ja koneeseen kävellessä oli suorastaan lämmin. Kone pääsi lähtemään ajallaan, mutta matka oli jos mahdollista niin kamalampi kuin tullessa. Vaikka oli turbulenssiä tullessakin, niin nyt luulin kyllä koneen melko varmasti tulevan alas. Sen verran viskeli ja oikein tunsi, kun se humpsahti alaspäin. Onneksi pomppuinen matka hellitti vajaan tunnin kuluttua. Tämän jälkeen kaikki palvelut toimivat normaalisti.

Ilmassa

Ilmassa

Jalat maassa vihdoin!

Kone oli ajoissa Helsingissä ja saimme laukkummekin nopeasti. Hotellin kuljetusta jouduimme vain odottelemaan yli tunnin. Harkitaan kyllä tarkkaan ensi vuonna, että valitaanko ollenkaan Bonus Inniä, kun tämä kuljetuspalvelu kentältä toimii huonosti jo toisena vuonna peräkkäin. Lopulta kuitenkin päästiin autolle ja viimeinen etappi kotimatkasta saatiin käyntiin. Kotona Kuopiossa oltiin kymmenen jälkeen illalla. Ihana oli painaa pää pehmeään omaan tyynyyn ja kunnolliseen sänkyyn. Ensi kesänä odottaa todennäköisesti ihan uudet maisemat, mutta niistä kerrotaan sitten myöhemmin.

Outi

Onko tulossa enää uusia juttuja? Kovasti kaipaillaan :)

Syksyksi on matka jo varattu! Se paljastetaan jossain välissä.

Pikku juttu päivä Tukholmassa risteilystä on tulossa lähiaikoina!

Kiva juttu!

Löysin ihan sattumalta blogin – olipas kivaa luettavaa kun suunnittelemme 2 vkon matkaa kreikkaan kesäksi! Tämä nyt kolmas kerta. Kreetalla oltu aiemmin. Täältä saa hiukan vinkkejä ja etenkin näkee kuvia monista paikoista. Parga kiinnostaa kovasti. Mitä tykkäsitte Rethymnonista? Jos vertaa Pargaan tai Nidriin. Lähinnä rento rantalomailu kiinnostaa :)
Kiitos kivasta blogista!

Moikka! Rethymnonissa oli parhaat rannat. Pargassa paremmalle rannalle oli pikkasen kävelymatkaa. Nidri on todella pieni (turisti)kylä. Pargassa ja varsinkin Rethymnonissa on enemmän nähtävää. Löhölomaa voi varmasti viettää kaikissa tosi helposti. Rethymnonin jälkeen tuntui, että tänne ei tulla toiste, mutta ehkä paikka sittenkin jätti jälkensä, kun mietittiin, että sittenkin voisi kokeilla sitä uudelleen.

Rethymnonissa oltiinkin pari viikkoa (https://auringonalla.fi/matka/rethymnon-2015/). Se oli myöskin minusta ihan kiva paikka – isompi paikkahan se on ja tekemistä on siellä pariksi viikoksi.

Hienoin ranta oli ehdottomasti Elafonissi, jonne mentiinkin paikallisen tarjoajan bussilla päiväksi.
Sitten kaupungin ranta oli kanssa ihan passeli, mutta meidän aikaan tuuli välistä aika kovaakin siellä ja rantavahdeilla olikin kova homma huudella turisteille.

Me ei kovin nirsoja olla rannan suhteen ja siellä maataankin yleensä lounaaseen asti ja sitten puuhastellaan muuta.

Pargassa on tosiaan rantaa kun vaan jaksaa lähteä joko taksilla tai käppäilen (tai omalla kulkuneuvolla) sinne paremmalle rannalle taisi olla Valtos beach nimeltään.

Parga, Nidri ja Rethymnon niin niistä paras lähiranta meidän kohteissa on ollut tuo Valtos beach ehkäpä. Nidri on pieni mutta todella kiva kohde ja sinne tullaan palaamaan ainakin jossain välissä! Parga on nähty nyt tarpeeksi ja Rethymnoniin voisi palatakin jossain välissä taas.

Hei! Kiitos vastauksista!
Ihan on jo pää pyörällä kun netistä selailee eri kohteita Kreikassa, mutta eiköhän se ensi kesän kohde pian löydy. On kyllä totta, että Elafonissin rantaa upeampaa voi olla vaikea löytää. Pari kertaa ollaan siellä käyty vuokra-autolla. Se rannan tuulisuus/hirveä aallokko on välillä kurjaa kun uimaan tekisi mieli mennä. Tämän takia se uima-allas on kiva lisä hotellissa. Ja kuulostaa aika kivalta tuollainen yhdistelmämatka, näkee pari kohdetta samalla.

Samaa olin juuri kysymässä kuin Hanna ja täältä se vastaus löytyikin. Odotellaan siis rauhassa. Tänään juuri palasimme Zakynthokselta ja Kefaloniasta, joissa oli yli 30 astetta. Viikonlopuksi lupailivat jopa 40 asteen hellettä, joten oli mukava palata kotiin.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

© Auringon alla 2024