Matkan suunnittelu Trellon avustuksella

Tämä artikkeli liittyy matkaan Rethymnom 2015.

Trello on suhteellisen yksinkertainen verkkopohjainen toteutus joka pohjautuu erilaisten listojen tekemiseen korttien avustuksella. Me otimme tänä vuonna Trellon käyttöön Rethymnonin matkan suunnittelussa. Trello on muuten ilmainen ja matkan suunnittelu onnistuukin kivasti sitä kautta. Meitä kun on kaksi niin on molemmilla oikeus muokkailla tuota taulua.

Trello

Yllä onkin kuva meidän Trello taulusta. Käydään sitä hieman läpi. Olemme jakaneet suunnittelun kuuteen listaan: Ennen matkaa, Pakkauslista, Ruoka ja juoma, Nähtävyydet, Shoppailu ja Muistilista. Listoja voidaan luoda lisää sitä mukaa kun niitä tarvitaan. Tällä hetkellä suunnittelu on Trellon puolella vielä alussa, mutta siitä se etenee.

Kortti

Jokaisessa listassa on sitten erilaisia kortteja joita jokaista voi kommentoida, laittaa liitteitä, tehdä tsekkauslistoja ja jokuisen muun tempun. Oikealla onkin esimerkkinä Markon laukku niminen kortti.

Tähän olen alustavasti kerännyt pientä listaa mitä pitää reppuun pakkailla. Merkkailen sitten sitä mukaa noita valmiiksi kun sitä pakkaillaan. Ensin pitää tosin miettiä mitä siihen reppuun itsessään tulee ja mitä matkalaukkuun.

Tuosta näkeekin, että korttiin  voi laittaa jäseniä, tunnisteita, listoja, valmistumis päivän sekä liitteitä. Kommentteja voi myöskin kirjoitella ja laitella kuvausta korttiin.

Kuten tästä huomaakin niin me käytämme tunnisteita (labels) siihen, että näemme kenelle mikäkin kortti kuuluu. Markon reppu kuuluu luonnollisesti minulle ja siihen onkin laitettu sininen tunniste, kun taas isossa kuvassa oleva Outin reppu sisältää pinkin tunnisteen eli se on Outin hommia.

Nähtävyyksissä näkee muuten mukavasti sen miten kuvan liittäminen (attachment kautta) elävöittää listoja. Samoin emojit on tullut laiteltua joihinkin kortteihin ja listoihin sillä tabletilla niitä on saanut kivasti lisättyä – nekin elävöittää mukavasti taulua.

Trellolla saat suunniteltua matkojen lisäksi myös projekteja ja tietenkin melkein mitä tahansa mitä mieleen tulee. Trelloon pääset tutustumaan Trello.com osoitteen kautta.

Marko
24.7.2015
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024