Raivopakkaamista

Tämä artikkeli liittyy matkaan Rethymnom 2015.

Loma alkaa vihdoin olla ihan kulman takana. Tarkalleen ottaen jäjellä on enää muutama hassu työpäivä ja sitten olisi perjantaina auton nokan suuntana Helsinki. Ja nimenomaan ensin Helsinki, eikä Vantaa, sillä lomahan täytyy perinteisesti aloittaa jo Suomen puolella. Suunnitelma perjantaita varten on jo luotu, mutta siinä on hienoinen sää varaus. Katsotaan mihin päädytään.

Pakkailua

Tarkoitus oli kuitenkin puhella pakkaamisesta, eikä niinkään tulevista suunnitelmista. Itse olen tässä pakkaillut pikkuhiljaa ja melkein viikon verran. Sitä mukaan kun olen saanut pestyä vaatteita, jotka ovat lähdössä mukaan, olen niitä kantanut matkalaukkuun. Enimmät tavarat keräilin tänään ja huomenna jatkan loppuun, sillä tuleva työrupeama ei jätä aikaa liiemmin yhtään mihinkään.

Käytän aina pakkaamisessa apuna erilaisia listoja. Laadin listat eri laukkuja varten, eli matkalaukulle ja käsimatkatavaroille omansa. Tänä vuona olen käyttänyt apuna Trelloa, josta Marko bloggailikin aikaisemmin. Listojen avulla varmistun siitä, että kaikki tarpeellinen on varmasti mukana. Yleensä pakkaan liikaa vaatteita ja tänä vuonna yritin extra huolellisesti pohtia, mitä mahdollisesti tarvitsen mukaani. Silti minusta tuntuu, että osa vaatteista palaa kotiin lähes käyttämättöminä.

Minulla on myös useita pakollisia asioita, joita ilman loma ei voi olla onnistunut. Tämä lista on vuosien mittaan kasvanut ja viimeisempänä siihen on lisätty paistinlasta. Muita erikoisempia asioita listalla ovat tiskirätti, paistinpannu ja hedelmäveitsi. Nämä kyseiset asiat usein huoneistoista puuttuvat tai ovat käyttökelvottomia. Myös tiskiä varten hankin aina sienen, sillä en voi tiskata sellaisella harjalla tai sienellä, jota joku muu on käyttänyt. On mahdollista, että sitä on käytetty ties minkä pesemiseen… Mukaan pakataan myös kahvia. Tykkään juoda lomalla murukahvia, ja vaikka sitä saisikin edullisesti periltäkin, sattuu sitä olemaan minulla varastossa, joten vien sen mukanani kotoa, kun täällä sitä ei tule juotua. Mukaan on pakattava myös lämpömittari, jotta pysyy kärryillä lomakohteen lämpötilasta, sekä tietenkin viinipullon avaaja.

Lisäksi matkalaukussa matkustaa myös pienen kirjaston verran luettavaa. Rakastan lukemista muutenkin ja lomalla se on parasta ajanvietettä. Mikä ihanampaa kui nauttia merestä ja auringosta kirjaa lukien.

Onko teillä jotakin hassuja juttuja tai erikoisia asiota, mitä laukkuun tipahtaa mukaan?

Outi
23.8.2015

kahvit, tiskiharjat ym. kuulostaa kovinkin tutuita :) Lisäksi pakkaan mukaan pienen n. 6-pack kokoisen kylmäkassin (voi ottaa eväitä rannalle, kuten kylmää juomaa) ja tientenkin kylmävaraajan. Mukaan lähtee myös imukuppikiinnityksellä varustettuja koukkuja, ripustuskoukkuja on hotelleissa usein turhan vähän. Keittiövarustuksiin lisäyksenä vielä 1 tai 2 pakastus-/säilytysrasiaa sekä talouspaperirulla. Paistinpannua en ole ottanut, koska tarvittaessa sen vaihtaminen uuteen on onnistunut aina respassa :)

Meillä on kans matkassa aina kylmälaukku. Nyt ostettiin semmoinen parempi, että pysyisi paremmin eväät kylmänä rannalla. Lisäksi olen suunnitellut tuon pakasterasian mukaan ottamista, että saisi vesimelonia kiikutettua rannalle, mutta en ole koskaan sitä saanut pakanneeksi. Pikkuruinen paistinpannu on jees mukana, sillä meillä laitellaan aamiaista, jossa on monta lämmitettävää osaa, niin ei haittaa, vaikka ei olisikaan hotellin pannu pilalla, niin valmistuu aamiainen rivakasti, kun on enemmän astioita. :)

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024