Kohde-esittelyssä Rethymnon

Tämä artikkeli liittyy matkaan Rethymnom 2015.

Tänä vuonna matka siis suuntautuu Kreetalle ja siellä pohjoisrannikon keskiosaan, eli Rethymnoniin. Rethymnon sijaitsee Kreetan kapeimmalla kohdalla ja etelärannikolle on matkaa kaupungista vain 40 km. Rethymnon on Kreetan kolmanneksi suurin kaupunki. Asukkaita kaupungissa on 28 000. Kaupunki on hyvin vanha, sillä ensimmäisen kerran se rakennettiin jo minoalaisten aikakautena eli 1500 vuotta eea. Nykyisin Rethymnonin katukuvassa on vaikutteita mm. venetsialaisten aikakaudelta. Rethymnonin vanhan kaupungin venetsialainen satama on peräisin 1200-luvulta, jolloin venetsilaiset hallitsivat aluetta. Tämän jälkeen paikalle ovat ehtineet myös osmannit ja sittemmin tietenkin kreikkalaiset. Muistoina valloittajista on erilaisia muistomerkkejä, kuten venetsilaisen aatelin ritarihuone ja Nerantzen moskeija.

Lähde: Apollomatkat

Lähde: Apollomatkat

Rethymnon on ennenkaikkea rantalomakohde, sillä hiekkarantaa riittää 12 kilometriä. Aurinkoa mekin olemme etupäässä menossa hakemaan. Kaupungin hiekkaranta on valkoista hienoa hiekkaa ja siellä on liputusjärjestelmä. Ranta alkaa Rethymnonin keskustasta ja se jatkuu itään. Ensimmäiset kaksi kilometriä ovat Rethymnonin rantakadun reunustamat.

Lähde: Apollomatkat

Lähde: Apollomatkat

Kaupunki tarjoaa eväät kaikenlaiseen lomailuun. Tarjolla on auringonpalvontaa ja erilaisia vesiaktiviteetteja. Ravintola tarjonta on myös runsasta. Pelkästään Tripadvisoriin on listattu 238 erilaista paikkaa. Eikä siinä varmasti ole kaikki. Yöelämää kaipaaville löytyy myös klubeja ja erilaisia baareja. Rethymnonista pääsee myös kätevästi bussilla saaren muihin osiin, mikäli kyllästyy yhdessä kaupungissa kiertelyyn. Auton vuokraavalle Rethymnon on myös erinomainen kohde sijaintinsa puolesta, sillä Rethymnonista pääsee kätevästi joka suuntaan autolla.

Me valitsimme Rethymnonin oikeastaan sen takia, että Markon vanhemmat sitä ehdottivat. He ovat käyneet siellä muutama vuosi takaperin ja tykästyivät paikkaan kovasti. Meillä ei ollut mitään vastaan hieman isompaa paikkaa, jota ei ihan yhdessä illassa taaperra ympäri. Emme olekkaan olleet näin isossa paikassa aikaisemmin. Rethymnonissa kiinnosti erityisesti hyvä ranta ja isompi koko.

Hotellia valitessamme kriteereinä olivat samat, kuin aikaisemmin, eli halusimme sen olevan kävelymatkan päässä kaupungista ja rannasta, ilmastoinnin ja uima-altaan. Tällä kertaa majoitumme hotelli Medusaan, joka on kilometrin päässä keskustasta ja aivan rannalla. Rannalle pääsemiseksi on vain käveltä tien yli. Hotelli on huoneistohotelli, joten saamme itse laitella aamupalat. Odotankin jo niitä aamiaishetkiä, kun voi nauttia aamiaista parvekkeella istuen ja nauttia vain olostaan. Tähtiä hotellille on annettu kolme kappaletta. Meillä on varattuna hotellista yksiö. Todennäköisesti näkymä on uima-altaalle parvekkeelta, sillä merinäköalasta olisi pitänyt maksaa erikseen ja meille nyt sattuu olemaan melkolailla aivan sama, mihinkä suuntaan se parveke sattuu olemaan. On sitä joskus katseltu parvekkeelta kanalaakin.

Hotellin lähellä sijaitsevat hyvät palvelut, nimittäin löysin Google Mapsin katukuvien avulla lähettyviltä useita kauppoja ja yhden ison supermarketin. Leipomo tulisi vielä paikallistaa lähettyviltä, ettei sämpylöitä tarvitse hakea kovin kaukaa. Lähin ravintolakin löytyy hotellin alakerrasta. Tosin rantakatu on yhtä kauppaa ja ravintolaa, joten kovin kauaksi ei tarvitse kävellä.

Edessä on jälleen kaksi viikkoa aurinkoa, merivettä, hyvää ruokaa ja juomaa, sekä tietenkin uusia kokemuksia!

Outi
14.5.2015
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024