Päivä 14 - Viimeisiä viedään

1.9.2022

Toiseksi viimeinen päivä lähtee käyntiin. Viimeiset hetket käytetään vain olemiseen.

Marko & Outi
10:11

Tänään käy hieman tuuli ja on ensimmäistä kertaa pientä aaltoa.

Marko

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

10:58

Aamu frapen aika!

Marko
11:50

Näitä piti ostaa Suomesta lentokentältä niin pysyy Suomi mielessä. Vielä kun ruisleipää saisi... Kohta sitä ja kaurapuuroa onneksi saa. Ehkäpä jo sunnuntaina, kun pääsee hotelliin aamupalalle Helsingissä.

Marko
13:42

Lounaalle tepasteltiin keskustan toiselle puolelle italialaiseen ravintolaan, Degli Amiciin. Kauas oli kyllä helteessä aika pitkä matka. Tästä kuumuudesta tekee pahemman jatkuva kosteus. Tänäänkin kosteusprosentti on pyörinyt seitsemänkymmenen kieppeillä.

Pastat olivat erinonaisia! Pasta täydellisen al dente! Marko söi carbonaran ja minä juustopastaa. Ainoa miinus, että iso vesipullo maksoi neljä euroa. Reissu kallein vesi.

Outi
14:47

Lounaalta käveltiin eri reittiä takaisin hotellille. Matkalle sattui (ihan vahingossa tietenkin) Markon sanoin kivikasoja. Eli minun rakastamia historiallisia kaivauksia. Nämä kaivaukset ovat Rooman valtakunnan ajoilta eli noin 300 eaa. Historia on aina minua kovasti kiinnostanut, varsiikin antiikin Kreikka ja mytologia. Nyt tepasteli tänään Herculeen pyhäkössä. Oikea kruunu päivälle!

Kos keskustan arkeologiset kaivaukset ovat kaikille avoimia, eikä sinne tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua. Tiistaisin ne ovat suljettuja.

Outi
15:51

Pitihän se pieni laukkutsekki tehdä, että mahtuuko kaikki viinit mukaan!

Marko
20:15

Illalliselle kipsuteltiin Ilian luokse Mommy's cooking tavernaan. Kunhan ensin oltiin saatu kaikki korttipelit päätökseen.

Minulla tämä on huippupaikka siinä mielessä, että ei tarvitse miettiä mitä syö. Yleensä tarjolla on kahta kasvisruokaa, joista sitten valitsen mieleisen. Tänään otettiin alkuun täytettyjä paprikoita fetalla ja minulle pääruuaksi gemista. Marko söi moussakaa. Minun tekemä on kuulemma parempaa, mutta minulla onkin parit taikakonstit sen tekemiseen.

Outi
20:45

Jälkkäriksi vielä jäätelö. Täällähän tämä maksaa 2 euroa per pallo ja se onkin iso pallo!

Marko
© Auringon alla 2023