Päivä 16 - Suunnaksi Helsinki

3.9.2022

Tänään matkustetaan Helsinkiin. Siellä ylsi yö ja huomenna kotiin.

Marko & Outi

Kalimera!

Niin se koittaa se päivä kun pitää lähteä pois täältä. Ensin suunnaksi Helsinki ja Solo Sokos hotelli. Huomenna takaisin Kuopioon.

Aamulla aikaisempi herätys sillä kuljetus lähtee 8.05 ja suomalainen ei myöhästy vaan on etuajassa!

Laukkujen kanssa piti hieman säätää, että saatiin asettumaan 23 kiloon. Reppuun pääsi matkustamaan pyyhettä, vaatetta ja mausteita.

Ehkäpä se siitä. Hikinen aamupäivä tulossa kun piti jo sukat laittaa jalkaan kun siellä Suomessa ei taida olla 30 astetta lämmintä.

Marko

Missä se bussi on?! vaan 20min etuajassa.

Marko

Kentälle päästy ja odotellaan konetta. Meidät Suomeen vievä kone laskeutui kohta ja siitä sitten aikanaan ottaa meidät kyytiin ja suunnaksi Suomi.

Kosin kentällä kaikki meni oikeastaan aika hyvin. Laukku pois käsistä ja turvatarkastuksesta läpi.

Aikoinaan piti jonottaa eka laukkuihin laput ja sitten laukut toisen jonon lautta hihnalle ja sitten turvatarkastukseen.

Kosin kenttä on oikeastaan aika hieno. Täällä on nykyään myös Burger king ja Starbucks. Hinnat varmaan myös lentokenttämaiset. Toisessa kahvilassa pelkkä Frappe oli 3.8€.

Kohti kotimaata!

Marko

Lento meni hyvin. Lähtö hieman viivästyi, kun unohtivat tyhjentää vessat...

Oltiin ruokaa tilattu ja ruoan kanssa tuli viiniä.

Marko

Laukut, tulkaa jo!

Marko

Ja sit paikallisjunalla kohti Helsinkiä!

Marko

Majoituttiin Sokos hotel Solo Helsinkiin. Aivan ihana hotelli! Tänne tullaan ihan varmasti uudelleen. Parasta on kylpyamme ja 180 cm leveä sänky. Täytynee lähteä ostamaan Lushilta kylpypallo, jotta pääsee kylpyyn.

Outi

Käytiin vähän kiertelemässä muutamassa kaupassa ja ostettiin minulle sukat. Kannattaa lähteä reissuun ja unohtaa, että kun tulee takaisin Suomeen, ei enää olekaan 30 astetta lämmintä. Nimerkki takkia ikävä.

Nautittiin shoppailun lomassa yhdet juomat Teerenpelissä. Tämä on kyllä yksi lempibaareistani Helsingissä ja melkein joka kerta tulee täällä
käytyä, kun näille nurkille pääsee.

Outi

Ruokaa! Hotellin lähellä on tuttu Friends & Brgrs. Odotettiin reilu 30min ryysiksen takia, mutta kannatti. Outille halloumi burgeri ja minulle kuulauden burgeri eli chevre.

Kelpasi! Onneksi ovat tulossa Kuopioon!

Marko

Ruoan jälkeen suunnattiin takaisin hotellille suihkuun ja Outi pääsi kylpyyn. Sitten Ekan kerran kahteen viikkoon Chromecastin kautta telkkaria ja hieman kirjojen lukua. Sitten kutsuukin jo nukkumatti!

Marko
© Auringon alla 2023