Päivä 3 - Rannalle!

21.8.2022

Ensimmäinen kunnollinen lomapäivä. Matkustuspäivät on aina matkustuspäiviä. Tänään rannalle!

Marko & Outi
08:01

Hyvää huomenta!

Täällä on aamulla oikein hyvä lämpötila ja voikin aloittaa aamun perinteisesti.

Terassille hieman lukemaan ja odottelemaan kun vaimo herää.

Tämä terassi on kyllä onneton. Leveyttä on mutta syvyyttä ei.

Marko

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

08:01

Tänään on tosiaan ajatus lähteä rannalle kunhan tässä nyt saa aamupalan tehtyä ja syötyä.

Marko
08:50

Aamiainen on katettu!

Marko

Onko peruslähikaupoissa hintataso pysynyt samana? Esim aamupalatarvikkeiden osalta?

Kyllä näkyy elintarvikkeiden kallistuminen myös täällä. Tuoreet vihannekset ja leipä ovat edelleen edullisia. Maitotaloustuotteet sitä vastoin kalliimpia kuin Suomessa, mutta minusta niin on aina ollut.

09:53

Rannalla!

Marko

Onko puhdas merivesi? Ei lillu mtn epämärääisyyksiä, ihmisroskaa? .. Terveyssiteistä lähtien? Yli 10v kun Välimeressä viimeksi uinut...

Ei ollut roskaa. Isot autolautat kun ajoivat ohi, niin sen jälkeen oli hetken aikaa kaislasilppia pinnalla. En kuitenkaan nähnyt mitään mereen kuulumatonta. Rannalla oli hirveästi tupakantumppeja ja pikkuroskaa.

Mukava kuulla, että Välimeri pysynyt(sillä kohden) suht siistinä/uimakelpoisena👍👍

09:55

Panoraamakuva rannalta.

Marko
10:24

Nyt päästiin siihen normaaliin toimintaan ja alkoi e-kirjat kulumaan!

Voin kyllä suositella e-kirjanlukijaa kaikille matkaajille jotka pitää lukemisesta. Ei tarvitse enää kantaa matkalaukussa kirjoja.

Marko
11:05

Rannalla nautittiin ihanasta frapesta, merestä ja auringosta!

Outi
14:52

Rannalta suunnattiin lounaalle. Oltiin saatu parit vinkit hyvistä pitapaikoista. Ensimmäinen oli kiinni - lienee johtuu sunnuntaista tai sitten on auki vain iltaisin. Markolla oli kuitenkin takataskussa varasuunnitelma ja suunnattiin Sourasis grill houseen. Tilattiin täytettyjä paprikoita ja halloumipitat. Pitat olivat herkullisia, joskin Giros squaren olivat parempia. Paprikat olivat ok. Olisivat olleet parempia, mikäli ne olisi ensin kaltattu.

Lounaalle tarvittiin vielä vähän jätskiä jälkkäriksi, joten sitä haettiin Special leipomosta. Kiputeltiin siitä hotellille 34 asteen lämpötilassa. Tässä kohtaa oli hyvä huomata, että minulla jäi hattu ravintolaan. Otin sitten pikkuextratreenin ja kipitin hakemaan hatun. Sanotaanko, että siinä kohtaa, kun olet kävellyt kolme kilometriä tässä säässä, tuntui suihku aika ihanalta ajatukselta.

Outi

Tässä yksi omista suosikeista pitalle...

https://www.facebook.com/profile.php?id=100044913835890

Kiitos vinkistä!

19:01

Life is good!

Outi
21:00

Päivällinen nautittiin tänään Amaryllis tavernassa. Siellä meitä oli vastassa suomalainen tarjoilija. Bongasimme ravintolan Facebookin Kos ryhmästä, jossa useampikin ihminen oli paikkaa suositellut.

Otimme alkuun fetaa filotaikinassa hunajalla. Itse söin pääruuaksi turskaa skordalialla ja Marko söi Youvetsia. Youvetsi ei ollut perinteistä pastaa riisin muotoisilla pastalla, vaan tilatessa kysyttiin haluatko riisiä vai spagettia. Erikoista. Ruoka oli hyvää, mutta ei kuitenkaan mitään erityisen huippua tai karnevaaleja suussa aiheuttavaa. En tiedä palataanko vai ei. Palvelu oli hyvää ja hintataso kohdillaan. Siitä luonnollisesti plussat. Talo tarjosi ouzot digestiiviksi.

Illalliselta suuntasimme yhden pysähdyksen taktiikalla Markon vanhempien kämpille läiskimään korttia.

Outi
23:16

Käytiin vanhempien luona pelaamassa korttia ja kuultiin ilotulitus. Syytä ei tiedetä, mutta jokunen ilotulite paukahti.

Tästä sitten siirryttiin omaan hotelliin vielä yksille ja siitä nukkumaan.

Kalinihta!

Marko

Jokunen viikko sitten kotiuduttiin Kyprokselta. Siellä oli monena iltana näyttäviä ilotulituksia (ihan veti jo uudenvuoden ilotulituksille vertaa) meille kerrottiin että lähistöllä oli useita hotelleja jotka erikoistuneet briteille suunnattuihin hääpaketteihin ja nämä ilotulitukset on osa juhlia.

© Auringon alla 2023