Päivä 2 - Lentoon

20.8.2022

Tänään aikaisin aamulla lähdetään Kosille! Vihdoin ja viimein.

Marko & Outi
04:14

Huomenta Suomi! Laukut nähdään toivottavasti Kreikassa!

Marko

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

05:16

Kohta mennään! Hyvästi Suomi, nähdään parin viikon päästä!

Marko
07:12

Lentokoneeseen tekemistä eli aamupala. Oli kyllä ihan toimiva setti.

Marko
09:46

Siellä sitä merta on ja kohta perillä!!

Marko
10:19

Toivottavasti laukutkin pääsi perille.

Marko
10:55

Bussissa on tunnelmaa.

Marko
12:31

Huonetta ei saatu vielä ja lähdettiin sit lounasta etsimään.

Marko
13:30

Koska huonetta ei vielä saatu, päätettiin mennä lounaalle G-Plazaan. Markon vanhemmat olivat meitä hotelilla vastassa, joten porukalla lähdettiin kohti delfiiniaukiota.

Minä tilasin paikallista roseeta ja juustopastaa. Marko valitsi burgerin ja siiderin. Tarkoitus olisi käydä vielä tekemässä ruokaostokset aamupalaa varten, kunhan saadaan ensin se huone.

Matkalla ravintolaan näin jo ensimmäiset kissat. Luonnollisesti kaikki on tervehdittävä. Tuntuu ihanalta olla täällä. Kos on kyllä kaikkein rakkain saari minulle.

Outi

Kommenttina G-plazaan. Ei ole niin kiva kuin ennen. Hanavalikoima suppeampi ja samoin viinit. Ruoka oli ok mutta ennen oli ehkä parempi. Ei varmaan niin paljon siellä käydä kuin viimeksi.

Tämä on totta. Valitettavaa, sillä on ollut aikaisemmin yksi lempipaikoistamme. Hinnat ovat myös hieman nousseet, mutta niin varmaan joka paikassa.

16:26

Kun täytät jääkaapin ekana päivänä.

Marko

Miten hintataso nykymaailmassa esim siellä? Onko kallistunut perus, ruoka (aamupala) tarvikkeiden hinta. lähikaupoissa?

Käydään yleensä ostamassa ruuat isoista marketeista. Lähikaupasta haetaan vain vettä. Vielä on pärjätty samalla budjetilla kuin kolme vuotta sitten. Ruoka ravintoloissa on kallistunut myös hieman. Pääruuassa hinnan noussut 1-2 € , kalja 1 € kalliimpaa. Turrepaikoissa kalja maksaa vitosen, mutta vähän jos viitsii nähdä vaivaa, niin sen saa 3-4 €. Näköala näyttää maksavan.

16:55

Saatinpa huone. Ja eksyttiin hotelliin - tai oikeastaan ei löydetty huonetta, koska avaimessa oli kirjoitusvirhe.

Oltiin ajateltu hotellia jotenkin askeettisemmaksi, joten oli iloinen yllätys, että huoneisto on siisti ja tilava. Parveke on kyllä todella surkea. Arvelenpa, että siellä ei tulla paljon istuksimaan.

Suihku aiheutti myös hieman kiljahduksia, sillä suutin on niin kalkissa, että vesi suihkuaa 360 astetta suuttimesta. Tämän(kin) kanssa pystyy elämään.

Huomautettavaa on, että hotelliveron voi maksaa vain käteisellä. Enkä kyllä saanut siitä mitään kuittia, jos se sattuu jotakuta kiinnostamaan. Ei tullut kysyttyä, miksi tässä ei kortti käynyt.

Outi

Mikä hotelli olikaan kyseessä?

Anastasia hotellissa ollaan ja kaksiossa.

19:30

Ruokakaupassa käynnin jälkeen oli hyvä hieman huokaista ja käydä suihkussa. Kovasti suunniteltiin uima-altaaseen menoa, mutta se jäi kuitenkin ajatuksen tasolle.

Lopulta suunnattiin "naisten paikkaan" eli toriaukiolle nauttimaan viinistä. En nyt muista tämän ravintolan nimeä, mutta sen ideana on työllistää nimenomaan naisia.

Yritettiin myös mennä Kantouniin, mutta se olikin muuttunut sushiravintolaksi. Nimi oli kyllä edelleen sama.

Lopulta päädyttiin juomaan drinkit cocktailbaariin Kanari kadulle.

Outi
22:03

Päivällispaikaksi oli päätetty jo ajat sitten Gia Meze, joka on yksi meidän lemppareista. Ei pettänyt nytkään. Neljä ihmistä söi napansa täyteen ja hintaa koko lystille viineineen tuli 36,80. Pöytään tuli tirokafteria, tsatsikia, punajuurisalaattia, valkosipuliherkkusieniä, friteerattua mustekalaa, smyrna tsousukakia, juustopalleroita ja saganakia. Mustekala oli ihanaa! Appiukon mielestä se ei ollut masterchef-tasoa, joten sain melkein yksinään syödä annoksen.

Jälkiruuaksi haettiin vielä leipomosta jäätelöä.
Kalinihta!

Outi

Ai että... 💖Tietoisesti en oo täällä käyny, joten missäs tämä? Meillä on takana asumista Kossilla ja lomamatkoja sinne pilvin pimein joten suoaikkipaikkoja on ja paljon mutta tämä on uusi tuttavuus

Iso suositus kyllä giamezelle.

https://goo.gl/maps/oekoboKVBHU3g1sX7

Ai.. Nuo mustekalat friteeratut. Espanjassa "Calamares" (renkaat) ", "Calamaritas", pikkumustekaloja 😋😋sitruunaa päälle. Ikävä noita herkkuja.

Tää oli sekoitus noita molempia. Aivan ihania! Itse olen vasta palauttanut kalan ruokavalioon, niin ihana on ollut maistella täällä uusia juttuja. Viimeksi olen syönyt mustekalaa yli kymmenen vuotta sitten.

© Auringon alla 2023