Päivä 5 - Rentoudutaan vielä lisää

23.8.2022

Tämä loma alkoi muuten samoin kuin viimeksi 2019. Otetaan iisisti ja rentoudutaan.

Marko & Outi

Huomenta eli kuten täällä sanotaan kalimera!

Aamu alkaa minulla perinteisesti eli lukemalla ja lasilla mehua. Siitä sitten jossain välissä aamupalan tekoon ja tänäänkin on ajatus mennä rannalle.

Nyt on ollut kiva vaan olla rannalla ja rentoutua. Välillä käydä meressä viilentymässä ja välillä lukea sekä välillä ihan katsella ohi meneviä laivoja.

Marko

Hieman avaan tässä tätä blogin toimintaa. Osa ehkä huomasi, että eiliseltä puuttuu illalliskuvaa ja on tullut kortin peluu kuvaa joka tapahtui illallisen jälkeen.

Tämähän johtuu siitä että molemmat päivitetään blogia ja toisella on kuvia milloin mistäkin. Päivitystä tehdään pitkin päivää milloin mistäkin ja silloin kun itse haluaa. Eli päivä rakentuu pala kerrallaan ja joitain päivinä on enemmän sisältöä kuin toisina.

Eilen tosiaan Outi ei vielä ollut laittanut ruokakuvia mutta minä kerkesin pistää kortin peluu kuvan. Päivä onkin vielä ns. kesken ja siihen tänään tulee viimeisiä paloja.

Tästä syystä kannattaakin seurailla menoa pitkin päivää sillä kuluva päivä päivittyy pitkin päivää ja saadaan päätökseen viimeistään seuraavana päivänä.

Marko

Meillä on lomalla aina hyvä työnjako. Minä kipsuttelen herätyspalvelun (tänään olin omatoiminen) jälkeen leipomoon ja haen sieltä tuoretta leipää ja aina jotain pikkumakeaa kahvin seuraksi. Tänä aamuna mukaan tarttui sämpylät ja pienet juustokakut. Hinta oli 3,40 €.

Outi

Aamupala on katettu.

Outi

Vähän piti rutiineista poiketa, niin tilattiin frappe ja vastapuristettu appelsiinimehu. Tästä on hyvä rantapäivä aloittaa.

Paljon näkee täällä paikkojen varaamista. Tänään oltiin rannalla puoli kymmenen aikaan ja rantaviivan kaikki paikat olivat varattuja. Rantapaikan pitäjä levitteli pyyhkeitä pedeille osa varaajista saapui vasta kun itse tehtiin lähtöä...

Outi

Nyt voi taas päivän seurata laivojen kulkua rannalta käsin.

Marko

Pilviä!

Marko

Kymmeneltä ja sen jälkeen on hieman ryysis satamassa, kun retki- ja matkustajalaivat lähtee ja osa saapuu.

Marko

Rakastan kiinanruusuja. Voisin viettää aikaa vaan tuijotellen näitä kukkia.

Outi

Lounaspaikkaa etsiessä huomattiin, että meidän vene oli vihdoin päässyt perille, enkä nyt tarkoita tuota pientä keltaista jollaa...

Outi

Etsittiin yhtä meille vinkattua pitapaikkaa museon kulmilta. Ahdistuttiin kuitenkin niin paljon sisäänheittäjistä, että mentiin samaan kuin viimeksi, eli Sourakis grill houseen. Varma valinta. Minulle haloumipita ja Markolle kanapita. Huuhtelin pitan alan Mamos oluella, josta myös erään suosituksen luin. Meillä oli myös ranskiksia palan painikkeena.

Outi

Kotimatkalla lounaalta käytiin tarkastamassa, että Broadway on vielä entisellä paikallaan. Sinne olemme huomenna menossa syömään hääpäivän kunniaksi.

Löysin matkalta myös kukkasia ja hedelmätorin, josta haettiin päärynöitä ja viikunoita hotellille.

Outi

Ooo. Plumeria eli temppelipuu 💖Miun suosikki ja mikä tuoksu! Itsellä kasvaa täällä kotona kun toin sieltä oksan 2019.

Hotellilta voikin suunnistaa rantakadulle juomaan paikallista viiniä ja katsella ihmisten ja laivojen menoa.

Marko

Päivälliselle mentiin ihanan Ilian luokse, eli taverna Eudokia - Mommy's cooking. Ilialta sai edelleen hyvät suositukset, mitä kannattaa syödä. Niinpä alkuun tuli fetaa hunajalla ja täytettyjä kesäkurpitsan kukkia. Pääruuaksi minulle Briam ja Markolle canneloneja. Ruoka oli taivaallista kuten aina ennenkin. Tässä paikassa tullaan käymään monta kertaa tämän reissun aikana.

Outi
Jukka väänänen
Jukka väänänen

En oo koskaan syönyt hunajafetaa, mitä arvelen olevan tuossa yhdellä lautasella? Onko fetapala jotenkin pannulla käytetty ja sitten päälle hunajaa ja onko unikon, jtn siemeniä? Varmaan hyvää...?

Tämän illan pelinä on risti seiska.

Marko
© Auringon alla 2023