Päivä 2 - Vihdoin ja viimein Tallinnassa!

20.5.2022

Olihan se jo aika. Vihdoin ja viimein matkalla ja sopivasti vielä Tallinnassa!

Marko & Outi
07:41

Huomenta! Ei ollut nyt kovin hyvät unet sillä oli huono tyyny, patja sekä sänky vietti lattiaan päin. No semmoista se joskus on ja tätä hieman arveltiin. 

Kohta päästään maihin ja aamupalalle!

Marko

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

08:14

Satama on vielä pienen rempan keskellä. 

Marko
08:30

Nautican Rimistä hieman juomista. Kohta aamupalalle!

Marko
09:04

Kamalan yön jälkeen pääsimme vihdoin kuivalle maalle. Suuntana oli Levierin kahvila Rottermannin korttelissa.

Outi
09:28

Aamiainen oli herkullista! Marko otti perinteisen virolaisen aamiaisen ja minä puuroa ja smoothien. Vitriinissä oli vaikka mitä ihania herkkuja, mutta jätettiin niiden maisteleminen toiseen kertaan. Väsymys on aivan hirveä johtuen käytännössä nukkumattomasta yöstä. 

Outi
10:59

Hotellina meillä on St. Olav. Lähdimmekin sinne josko voisimme jättää matkalaukun. Sieltä kuitenkin tarjottiin huonetta, ok. 
Huone kuitenkaan ei ollut siivottu ja siitä sanoimme niin selvittelivät. Lopulta kysyimme voimmeko jättää tavarat sinne ja lähteä mutta ei. 

He selvitteli ja lopputulema oli että olisi 20€ pitänyt maksaa jos olisi halunnut jo huoneen. Kuulemma kahden jälkeen saadaan huone. Se että onko se sama vai mikä kun tullaan jää mysteeriksi. Laukku jätettiin kuitenkin sinne säilytykseen. 
Mielenkiinnolla odotetaan iltapäivää…

Marko
11:05

Käveltiin vanhassa kaupungissa. Näyttää siltä, että venäjän konsulaatista ei paljon kannata nokkaa ulos laittaa. Virolaiset ovat tukeneet eniten Ukrainaa sodan aikana taloudellisesti, sekä puolet kotitalouksista ovat lahjoittaneet rahaa ukrainalaisille. Viro on ottanut myös vastaan 35000 Ukrainan pakolaista. He saavat työ- ja oleskeluluvan tunnissa, kun Suomessa siihen menee viikkoja. Virolla on tavoitteena integroida pakolaiset nopeasti yhteiskuntaan. Arvostan. Voitaisiin ottaa oppia. 

Outi
11:12

Alkuun Viru keskus. Lisää kahvia naamariin ja rouva halusi pari kauppaa kiertää. 

Marko
12:18

Hell Hunt. Yksi meidän lempipaikoista. Iso suositus!

Marko
13:15

Lettuja. Kompressor. Amen. 

Outi
14:15

Taas yksi meidän lempipaikoista eli Drink. Hyvä hanavalikoima ja naposteltavat. Ruokakin näyttänyt hyvältä mitä ohi mennyt. Iso peukku. 

Marko
15:24

Palattiin takaisin hotellille. Ei (onneksi) saatu samaa huonetta, mitä aamulla meille tarjoteltiin. Nimittäin tämä on paljon siistimpi ja mukavampi. Hyvin täällä pystyy käymään nukkumassa ja siistiytymässä. Hieman tässä lepoa ja suunnitelman laadintaan. Todennäköisesti kohteena on Lush ja sen jälkeen dinnerille rakkaan kummisedän kanssa, joka sattui samaan aikaan tänne. 

Outi
15:44

Hotellilla tuli ihmeteltyä miksi oikea jalka kastui. Kenkähän on rikki. Katsotaan josko uudet popot löytyisi. 

Marko
16:30

Huomattiin aiemmin, että Viru keskuksen ABC king tai vastaavassa oli alennukset kovia ja käytiin paria kenkää sovittamassa. Ei löytynyt. Katsellaan huomenna lisää! Oli muuten merkki kenkiä 50% alennuksella. 

Marko
17:35

Rouva karkasi Lushille ja itse ihmettelin kukkaruukkuja jotka menee ylös ja alas. 

Marko
19:37

Kipiteltiin pitkin kaupunkia ja käytiin muutamassa kaupassa samalla. Lopulta suunnistettiin Brew dogiin oluelle, jossa tapasimme kummisetäni ja yhden toisen ystävän. Nautittiin juomia ja vaihdettiin kuulumisia. 
Päivälliselle mentiin Taqueria ravintolaan nauttimaan meksikolaisesta ruuasta. Minä halusin ehdotttomasti täytettyjä jalapenoja. Pääruuaksi söin kasvisquesasilloja. Marko nautiskeli possuburriton. Ruoka oli erinomaista. Tänne palaamme varmasti!

Outi

Ihanan näköisiä herkkuja! 😋 Näitä ruokakuvia kuolaillaan toivottavasti lisää lähipäivinä.

22:31

Ruoan jälkeen tietysti pienet yömyssyt. Taas tuttuihin paikkoihin. Ensin Nimetassa yhdet ja sitten Drinkkiin. Valli Bar oli täysi joten sinne ei mahduttu. 

Marko
23:13

Jos jotenkin tätä päivää nivoo yhteen niin hotellin toilailuista huolimatta oikein mainio ja hyvä päivä Tallinnassa. 

Lopulta kun pohtii niin päivässä kerettiin aika paljon ja käytiin monessa paikassa joissa oltiin ajateltu. Saatiin shoppailtua, saatiin hyvää ruokaa ja juomaa, löydettiin housun metsästyksestä housut. 

Kaikkiaan siis hyvä ensimmäinen päivä. 

Marko
© Auringon alla 2023