Päivä 3 - Shoppailua ja ihmettelyä

21.5.2022

Tänään on tarkoitus hieman kiertää kauppoja ja ihmetellä Tallinnaa.

Marko & Outi
07:50

Huomenta. Uusi päivä ja uudet kujeet. 

Sänky on iso parannus laivasta, mutta tyynyissä hieman toivomisen varaa. Ihan ok. Tässä hotellissa kuitenkin lattia narisee. Kuuluu meinaa jos käytävällä joku menee ohi ja yläkerran narinat. Samoin kuuluu suihkua ja jopa ääniä naapurista. 

Samoin meille sopivasti jonkun yökerhon jumputusta. Voin myös kuvitella, että kesällä on lämmin huone. 

Tähän hintaan tämä on ihan ok. Katsotaan millainen aamupala me saadaan. Se voi pelastaa paljon. 

Tänään kuitenkin suunnitelmassa shoppailua Nauticassa sekä Rottermannin alueella. Kahvia ja pullaa sekä ihmettelyä Pohjala taproomilla ja muualla. 

Marko

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

08:50

Aamupalaa. Puuro oli hyvä ja yleensäkin Virossa on saanut hyvää puuroa. Kahvi oli kahvikoneesta joten hyvä sekin. Muuten taas ihan ok. Valikoima hieman suppeahko jopa ja olisi toivottu mustaa leipää. 

Ei kannata ainakaan aamupalan perusteella tänne tulla varta vasten. Hintaan nähden St. Olav on ihan ok ja varsinkin siihen suht edulliseen hintaan mihin saatiin. 

Sitä en tiedä tullaanko uudelleen. Ehkä ei. 

Marko
09:57

Aamuista vanhaa kaupunkia. Suuntana Nautica ja shoppailu. 

Marko
10:46

Nautica koluttu. Jotain sieltä löytyi ja sain itselle shortsit jos Suomessa kesällä tarkenisi. 

Kalevilta piti myös hakea säkillinen suklaata viemisiksi.

Sitten jos lounasta ja kahvia. 

Marko
11:49

Rottermannilla olevaan Rostiin koitettiin mennä pullakahville. Ei mahduttu istumaan. Tuoksu oli kyllä aika hyvä. Pitää kokeilla huomenna uudestaan!

Marko
13:00

Suunnattiin hotellin kautta lounaalle Balti jaamille. Paljon on paikka muuttunut takavuosien rompetorista. Ihasteltiin ihania kasvis- ja marjapöytiä, jotka kutsuivat luokseen. Mansikkaa olisi saanut kilon hintaan 2,90. Ilma on ihana, mutta tuulee todella kylmästi. 

Outi
13:20

Lounasta otettiin kahdesta eri kojusta. Marko halusi maistaa Uulits burgereita ja minä halusin Baojaam baobunsseja. Tsiisus. Reissun parhaat ruuat. Näille molemmille sata papukaijaa ja kymmenen pistettä (vai mitenkä se oli)! Minä söin bortobellolla ja lehtikaalilla täytettyjä buneja ja Markolla oli naudanlihaburgeri punasipulihillokkeella. Palanpainikkeeksi bataattiranskiksia parmesanilla ja tryffelimajolla. Amen. 

Outi
15:02

Lounaalta matka jatkui kohti Põhjala Taproomia. Maistelin viittä erilaista olutta, jotka sain itse valita valtavasta valikoimasta. Omiin laseihin päätyy souria, goosea, berliner weissea, sekä vaaleaa pale alea. Ihan paikka! Ruoka on ilmeisesti myös erinomaista. Me ei kuitenkaan tällä kertaa syöty. Paikalla oli paljon väkeä ja istuimme terassilla. Onneksi viluisille oli tarjolla vilttejä. 

Outi
17:26

Käytiin tässä välissä tuttujen asunnolla kahvilla (avecin kanssa) sekä hotellilla suihkussa. 

Siitä sitten Hell Hunttiin parille ja illalla syömään Guruun. 

Marko
20:28

Illallista varten oltiin varattu pöytä Gurusta. Aivan ihana intialainen ravintola vanhan kaupungin laidalla. Tilattiin alkuu kasvispakoraa ja pääruaksi Markolle butter chicken ja minulle aloo gobi. Oli kyllä todellista makujen ilotulitusta! Tänne tullaan uudelleen ja hintakin oli kohdillaan. 

Outi
23:59

Syömisen jälkeen ilta jatkui Drinkkiin jossa piti tavata Outin tuttuja. Siellä odoteltiin, mutta mentiin kuitenkin toiseen paikkaan koka oli ns. salakapakka (speakeasy) erään matkamuisto myymälän yläkerrassa. 

Sieltä sitten aikanaan kömmittiin hotellille unten maille. 

Marko
© Auringon alla 2023