HEUREKA!

Tämä artikkeli liittyy matkaan Naxos & Santorini 2012.

Aloitimme päivämme seikkailemalla tiedekeskus Heurekassa, jossa en itse ole koskaan aikaisemmin vieraillut. Tämän hetkisenä pääteemana Heurekassa on Dinojen paluu ja Klima X. Ensimmäisenä käytiin tepastelemassa pihamaalla, jonnekka dinotkin olivat asettuneet.

20120813-141609.jpg

20120813-141657.jpg
Dinot ääntelivät ja liikkuivat, mutta silti minulle tuli tunne, että ehkä ne olivat kuitenkin suunnattu enemmän pienille kävijöille. Olisi ollut myös mahdollista käydä katselemassa ”kaivauksia” dinon luurangosta, mutta se sitten lopulta meiltä unohtui.

Itse pidin eniten Klima X näyttely huoneesta, jossa kahlattiin kumpparit jalassa, sillä lattialla oli noin 15 senttiä vettä.

20120813-141922.jpg
Näyttely kertoi kasvihuoneilmiöstä, sen voimistumisesta ja siitä mitä sen hiljentämiseksi voisi tehdä. Kasvihuoneilmiö on väistämätön, eikä sitä voi estää, mutta hillitä toki sitä voi jokainen omilla valinnoillaan.

20120813-142047.jpg
Kuvassa taustalla käyrä kasvihuonekaasujen räjähdysmäisestä noususta ja etualalla valtava jäämöykky kuvaamassa napajäätiköiden sulamista. Jotenkin näyttely ehkä jotakin pysäytti sisälläni, sillä haluaisin olla ympäristötietoinen, mutta olen pohjilmiltani kuitenkin melkoinen hedonisti, ja tämä usein ajaa ympäristöystävällisyyden edelle. Kyse ei siis lainkaan ole tiedon puutteesta tai siitä, että en välittäisi. Olen vain liian itsekäs. :(

Kävimme myös tutustumassa tulevaisuuden kaupunkiin, jonne mentiin ”junalla”. Ahdistusoksennus meinasi tulla tuossa junassa. Todellisuudessa, emme liikkuneet mihinkään, vaan seinillä olevat näytöt loivat sellaisen illuusion. Nerokkaasti oli tämä toteutettu.

20120813-142430.jpg

Tulevaisuuden kaupungissa sai testailla omia kulutustottumuksiaan erilaisten testien muodossa – ei hyvä heilunut. Olin toivoton tapaus. :D Jotenkin ei vaan ne levälimapöpöret ruokavalinnoissa olleet se minun juttu, eikä asumisestakaan kovin ekologisuus huokunut (desig ja elektroniikka valinnat saattoivat hieman vaikuttaa tähän). Tulevaisuusnäyttelyssä olisi ollut myös mahdollisuus mennä ”hissiin”, joka vie 36 000 km korkeuteen. Hissi oli toteutettu samalla idealla kuin ”junakin”. Kaikki ketkä minut tuntevat voivat varmaan hyvin kuvitella, että tämä hissi jäi minulta kokematta….

Heurekasta ajeltiin Jumboon katselemaan kauppoja ja ihmisiä. Kovin kummoisesti ei nyt kaupoissa miilustaminen jaksanut kiinnostaa, niin ajateltiin hakea Jumbon Citymarketista paljon kehutut patonkit evääksi hotellille. Ja ei kyllä pahaa sanottavaa niistä leivistä ollut. Otettiin kinkku-juusto ja kinkku-aura versiot. Molemmat olivat ihania ja todella täyttäviä (hinta oli vaivaiset 3,90).

Hotelliksi oli tänä vuonna valikoitunut Bonus Inn. Ja aikalailla puhtaasti hintansa ja pysäköinti politiikkansa vuoksi. 80 eurolla sai huoneen yöksi ja auton parkkiin kahdeksi viikoksi. Ei siis paha lainkaan – lisäksi vielä kuskasivat aamulla kentälle. Huone oli todella siisti ja huomattavasti mukavampi kuin viime vuotinen Pilotti. Telkkaristakin kuului äänet. Totesimme, että varmaan jatkossakin voimme ajatella yöpyvämme tässä hotellissa. Ainoan miinuksen annan siitä, että huoneemme oli kuudennessa kerroksessa ja olin pakotettu ajelemaan näköalahissillä silmät kiinni sinne. (Portaita en edes nähnyt missään – varmasti sellaiset olisivat kyllä löytyneet.)

Meillä oli aluksi tarkoitus mennä illalla syömään johonkin ulos, mutta kummallakaan ei ollut lainkaan nälkä noiden eväiden jälkeen, joten päädyttiin hotellin aula baariin nauttimaan loman alkamisesta ja olympialaisista.

Kaikenkaikkiaan päivä oli mukava, vaikka se vietettiinkin pitkälti hotellilla lukien ja telkkaria vilkuillen. Joskus on ihan hyvä vain olla. :)

 

Outi
13.8.2012
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024