Kohde-esittelyssä Lefkas

Tämä artikkeli liittyy matkaan Lefkas & Parga 2013.

Tämän vuoden loma on jälleen lyöty lukkoon ja varattu yhdistelmämatka Kreikkaan ihanan Välimeren rannalle. Ensimmäinen viikko vietetään Lefkaksen saarella aivan manner-Kreikan edustalla. Tänäkään vuonna ei ollut kovin kummoisia kriteerejä matkakohteelle. Halusimme ainoastaan Kreikkaan ja yhdistelmämatkalle. Koimme tämän yhdistelmämatkailun erityisen hyvänä viime kesänä. Yhden loman aikana on mahdollista nähdä kaksi erilaista paikkaa ja nauttia silti kaksi viikkoa ihanasta kreikkalaisesta elämästä. Vertailimme jälleen eri matkanjärjestejien vaihtoehtoja ja päädyimme jälleen Apollomatkojen tarjontaan. Heillä on parhaiten järjestetty tämä yhdistelmämatkailu ja lisäksi viime kesältä on positiivisia kokemuksia Apollomatkojen toiminnasta.

Kuva: Apollomatkat

(Kuva: Apollomatkat)

Lefkas on siis Kreikaan saari ja sijaitsee Joonianmerellä. Lefkaksella on vakituista asutusta noin 24 000 ihmistä. Tällä kertaa matkamme ei sisällä lainkaan lauttamatkustamista, sillä Lefkaksen saarelle pääseen mantereelta siltaa pitkin. (Henkilökohtaisesti pidän tätä VARSIN positiivisenä asiana, varsinkin jos vielä muistatte viime kesän tuulisen sään Naxokselta palatessa….) Lefkaksen pääkaupunki on Lefkada, joka on noin 17 km päässä meidän majapaikastamme Nidristä. Nidri on yksi Lefkaksen saaren turismikeskittymistä, mutta sieltä on mainiot kulkuyhteydet myös saaren muihin osiin. Lennämme siis Preveza kentälle, josta jatkamme tunnin verran matkaa bussilla perille asti.

(Kuva: Apollomatkat)

(Kuva: www.alpha-omegaonline.com )

Nidrissä majoitumme Georgio huoneistohotelliin. Meille on varattuna yksiö tuosta kyseisestä hotellista. Hotelleilta halusimme tänä vuonna ehdottomasti uima-allasta, sekä tietenkin aamiaisenlaitto mahdollisuutta ja ilmastointia. Tänä vuonna emme nimittäin aio kärsiä tilanteesta, jolloin tuulee niin paljon, ettei mereen ole asiaa. Ainakin voimme pulahtaa uima-altaaseen. Uskon, että tulen myös itse hyödyntämään uima-allasta aamulenkkien jälkeen. Hotellimme on sijainniltaankin varsin mainio, sillä se on lähes keskustassa ja matkaa rannallekin on vain 400 metriä. Tosin kylä on varsin pieni, joten pitkä matka ei varmasti ole mihinkään. Hotelli on varsin perinteistä kreikkalaista tasoa, johonka olemme aikaisemmilla reissullamme tottuneet. Tiedossa siis huonosti nukuttuja öitä ja kipeä selkä, mutta ollaanpahan ainakin Kreikassa. <3

(Kuva: Apollomatkat)

(Kuva: Apollomatkat)

Lefkakselle olemme suunnitelleet tietenkin rantaelämää, mutta myös tutustumista saaren pääkaupunkiin Lefkadaan. Tuonne pääsee näppärästi bussilla, jotenka yksi päivä varmasti hurahtaa tuota 8000 ihmisen kaupunkia tutkaillessa. Lisäksi Lefkakselta pääsee lautalla nopeasti viereiselle Meganissin saarelle, jonne olemme aikoneet tehdä päiväretken ominnokkinemme. Matkalippu Meganissin saarelle maksaa vain muutaman euron, jotenka hyvin edullisesti pääsee tutustumaan tähän saareen. Hieman ehkä täytyy katsella säätä, että milloinka Meganissille mennään, mutta matka ei onneksi ole kovin pitkä, vain 20 minuuttia… Meganissilla on kolme pikkuista kylää, joista todennäköisesti menemme Vathiin, josta voimme kävellä kilometrin matkan Katomerin, joka on pala aitoa Kreikkaa.

Nidrin ulkopuolella sijaitsevat Dinossarin vesiputoukset, joissa tuskin on tuohon aikaan vuodessa hirvittävästi vettä, mutta ehdottomasti ne on kyllä käytävä katsomassa. Matkaa vesiputouksille tulee noin kolme kilometria Nidrin kylästä. Täytyy ehkä ruveta suunnittelemaan millaisissa popoissa lähtee, sillä näyttää kovasti siltä, että en luovu liikunnasta lomallanikaan. Onneksi on isäntäkin tykästänyt taapertamaan kanssani lomilla. :)

Lisäksi suunnitelmissa on tietenkin paljon kreikkalaista salaattia, suloisia kissoja ja koiria, ihania makuelämyksiä, sekä tietenkin paikallisten valkoviinien maistelua. Melkein kuulen jo Välimeren kuohut korvissani ja haistan sen ihanan Kreikan tuoksun, joka iskee vasten kasvoja jo lentokentällä. Vielä on aikaa lomaan, mutta onpahan mitä odottaa! Seuraavalla kerralla esittelen loman toisen kohteen, Pargan kaupunkin, ja kerron hieman suunnitelmia tuon viikon varalle.

Outi
14.5.2013

Ihanalle kuulostaa. Lefkaksella olen jo käynyt, Parga edelleen haaveissa. Piti lähteä tänä kesänä juuri tuohon teidän valitsemaanne hotelliin, mutta jotenkin Santorini vei voiton. ;) Ja juu, ehdottomasti Meganissille. Ihana pikku saari. Kävimme omalla lomallamme siellä parikin kertaa: kerran lautalla ja toisen kerran vuokraveneellämme.

Lefkaksesta olen kuullut niin ristiriitaista palautetta. Toivon kuitenkin sen olevan yhtä ihana kuin muutkin Kreikan kohteet. Meganissi kiinnostaa juuri sen pikkuruutensa tähden, sekä myös sen takia, että lauttamatka on lyhyt ja ei todellakaan maksa paljoa. :)

Lefkadan kaupunkiin tutustumiseen ei kannata varata koko päivää aikaa. 2-3 tuntia riittänee aivan hyvin. Ja jos bussilla menette niin varsinaista asemaa ei ihan keskustassa ole, vaan bussi pysähtyy eräänlaisen aukion reunalla =) siinä toki on sellainen pieni koppi mistä voitte ostaa liput. Ja tuulista ei Nidrin kylässä ole haittaa. Päinvastoin viime elokuun reissulla välillä toivoi edes pientä tuulahdusta välillä. Paikka on sen verran suojaisessa poukamassa.

Varmaan tuo Lefkadaan tutustuminen ajoitetaankin aamupäivään ja loppupäivä vietetään rentoutuen. Tarkoituksena oli kuitenkin käydä siellä lähinnä hieman ihmettelemässä ja lounastamassa. :)

Olemme menossa ensi elokuussa Lefkakselle Nidriin ja olen ottanut selvää mahdollisimman
paljon kohteesta. Näin saa mielestäni enemmän irti matkasta.
Olemme käyneet useissa kohteissa Kreikassa ja kaikki ovat olleet mukavia ja käymisen arvoisia paikkoja. Ensimmäistä kertaa menemme Lefkakselle. Odotan innokkaasti sitä matkaa.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024