Kohde-esittelyssä Parga

Tämä artikkeli liittyy matkaan Lefkas & Parga 2013.

Elo-syyskuun vaihteessa matkamme Lefkakselta viettämään lomamme toista viikkoa Pargaan. Tämä onkin ensimmäinen kosketus meille molemmille Kreikan mantereeseen, sillä aikaisemmin on aina tullut vietettyä lomaa saarilla. Olen kuullut Pargasta jonkin verran etukäteen, ja lähinnä palaute on ollut positiivista, joten rohkaistuin itsekkin varaamaan viikon tuosta kohteesta. Olemme siis menossa Apollomatkojen kahden viikon yhdistelmälomalle, joista ensimmäisen viikon vietämme Lefkaksella, Nidrissä. Tunnelmia ensimmäisen viikon suunnitelmista voit lukea täältä. Olen kuullut mm. että hintatasoltaan Parga on saaristoa edullisempi, joka tietenkin saattaa selittyä ihan puhtaasti rahtikustannuksilla. Parga sijaitsee Kreikan länsirannikolla aivan Korfun saaren tuntumassa. Mielenkiintomme sai myös heräämään upeat rannat, joita Pargan kaupungin tuntumassa sijaitsee kolme kappaletta. Kaupungin pikkuinen Krioneri ranta on aivan keskustan tuntumassa ja upealle pitkälle Valtoksen rannalle on matkaa kilometrin verran. Lichnoksen rannalle on muutama kilometri matkaa, mutta matkan voi taittaa vesitaksilla. Pargan kaupunki on rakennettu rannan tuntumaan ja se nousee kivasti vuoren rinnettä ylöspäin (saattaa muutama hikipisara vierähtää ylös kivutessa…)

(Kuva: http://parga-zozefina.blogspot.fi/)

(Kuva: http://parga-zozefina.blogspot.fi/)

Majoitumme Pargan kaupungin laitamille Lemon tree hotelliin. Hotelli on huoneistohotelli, jossa on myös uima-allas. Allas-alue on tosin melkoisen pieni, mutta sitäkin kodikkaamman näköinen. Hotelli on kolmen tähden hotelli, joka on meille aivan riittävä. Lähinnä olemme tyytyväisiä, että voimme nauttia ilmastoinnista, uima-altaasta ja siitä, että saamme laitella itse aamiaista omaan tahtiimme. Hotellimme sijaitsee noin 350 metrin päässä keskustasta ja 500 metrin päässä rannasta. Eli siis juuri sopivan etäisyyden päässä lähestulkoon joka paikasta.

(Kuva: Apollomatkat)

(Kuva: Apollomatkat)

Pargan viikolle on suunnitelmissa hyvin monenlaista puuhaa. Haluaisimme osallistua kahdelle retkelle  – minua on aina kiehtonut Kreikan mytologia ja muistankin jo ala-asteelta historian tunnit, jotka käsittelivät Kreikan jumaltarustoja.  Pargan läheisyydessä sijaitsee Necromandios, jota pidettiin porttina Hadeksen maailmaan antiikin aikana. Ihmiset uskoivat, että luolasta pystyi saamaan yhteyden kuolleisiin läheisiin. Samalla retkellä myös käydään paikassa, jossa Akilleksen äiti kastoi poikansa tehden hänestä haavoittumattoman. Tässä paikassa on mahdollisuus myös itse päästä kastautumaan. Olen jo nyt innoissani näistä paikoista, sillä mielikuvitukseni riittää tuottamaan vaikka minkälaisia tarinoita noiden paikkojen ympärille.

Toinen retki, jonne ehdottomasti haluaisin on meriretki, joka suuntautuu Paxoksen ja Antipaxoksen saarille. Retken aikana on mahdollista nauttia merestä, auringosta ja uimisesta, sekä tietenkin kahdesta meille ennestään tuntemattomasta saaresta.

Näiden kahden retken lisäksi on tarkoitus puuhastella myös omin päin. Aikomuksena on ainakin käydä tutustumassa Ali Pashan linnoitukseen, jonne matka taittuu minijunalla. Lisäksi Pargan kaupungin ja Valtoksen rannan välissä sijaitsee venetsialaisen linnoituksen rauniot, joissa haluan myös käydä (uskon jo tässä vaiheessa jonkun olevan varsin innoissaan tästä kiven määrästä, jota tulemme lomallamme ihailemaan. ;) ). Valtoksen rannalla sijaitsee myös Valtoksen luostarin rauniot, josta on upeat näköalat merelle. Tämäkin paikka minua kiinnostaisi, mutta taidan hieman tarkkailla ensin lämpötiloja, ennen kuin mietin tuonne kiipeämistä.

Pargassa on myös tarkoitus käydä pelaamassa minigolfia, sekä nauttia frozen yoghurtista ja ihanan leipomon antimista. Suunnitteilla on, että jonakin aamuna mennään aamiaiselle leipomon bistroon nauttimaan herkkuja. Tietenkin myös Pargan viikkoon sisältyy paljon kirjoja, frappea, valkoviiniä ja ihanaa ruokaa! Vielä jos lomalle bongaisi ihanan kotitekoista jäätelöä myyvän paikan, niin lomassa olisi kaikki elementit kohdillaan. Useita ravintolavinkkejä olenkin jo bongaillut molempien viikkojen tarpeisiin.

Outi
3.6.2013

Heips! Löysin blogisi sattumalta ja on ihan pakko hehkuttaa Pargaa!
<3 jäi sinne viime kesänä… Äskettäin olimme tuolla Lefkaksella, ja vaikka loma mukava olikin, ei edellisen voittanutta:)
Ehdottomasti suosittelen Necromanteionin retkeä! Itse olimme Tjären retkellä, johon oli yhdistetty myös tuo Acheron joki. Kahlasimme huikean reitin loppuun saakka, vaikken sitä hyisistä alkumetreistä olisikaan uskonut.
Toisena vinkkinä kehotan valitsemaan Ali Pashan linoitukselle mennessä illan sen junavuoron, joka osuu auringonlaskun aikaan. Taianomainen fiilis!
Ihanaa matkaa teille:)

Kiitos paljon! Matkasta tulee varmasti ihana. Onneksi ollaan siten valittu viikot oikein päin, että se helmi jää viimeiseksi! :D Hieman on suunnitelmat jo eläneet tuon kirjoituksen jälkeen, nimittäin jouduimme nyt jättämään väliin tuon Necromanteionin retken, sillä retken sisältö oli vaihtunut niin paljon. Mm. juuri tuonne Necromanteioniin ei olisi päässyt, sillä siellä on argeologiset kaivaukset menossa. Vaihdoimme sen siis päiväretkeen Meteoraan. Toivon sen olevan sen väärti. Kiitos myös Ali Pasha vinkistä, täytyykin ottaa se ilta juna, niin nähdään upea auringonlaskukin vielä kruunuksi retkelle! :)

Vai niin sitten kävi Necromanteionin kanssa:( No, jos aikaa jää tapettavaksi, Acheron-joelle ei ole pitkä matka tehdä omatoimiretki. Muistelen että sinne olisi ollut jonkinlaisia veneretkiäkin, mutta kun en itse veneissä viihdy, en kiinnittänyt niin huomiota.
Lynchos-biitsille patikoimme ja se oli niin hikistä hommaa elokuussa, että sentään uskaltauduin tulemaan vesibussilla takaisin…

Mä luulen, että me keskitytään vaan Valtos beachin ja Piso Krionerin ranta tarjontaan. Minäkään en ole mikään veneiden rakastaja. :P

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024