Vajaa pari kuukautta lomaan

Tämä artikkeli liittyy matkaan Lefkas & Parga 2013.

PargaOtamme kohteistamme selvää jo ennen varausta ja tietysti varauksen jälkeenkin. Niin kuin Outin kirjoittamista Lefkas ja Parga esittelyistä käykin ilmi. Lähestyimmekin Apollomatkoja sähköpostitse jo tässä vaiheessa ja kyselimmekin jokusen asian. Jaankin nyt teidän kanssa hieman vastauksia näihin meidän kysymyksiin ja näin ollen jos joku muu on matkaamassa sinne niin saa hieman osviittaa.

Tulossa onkin suhteellisen pitkä kirjoitus. Sain luvan jakaa saamiamme vastauksia ja mainitsen heidän puolestaan vielä, että hinnat, aikataulut ja muut sellaiset voivat vaihtua kesken kaudenkin. Lainauksessa olevat tekstit ovat heidän puolelta tulleita vastauksia.

Yksi huolistamme oli Internetin saatavuus Kreikassa sillä olemme päivittäneet blogiamme päivittäin kun olemme olleet matkalla. Tämä onkin hauska tapa sillä tästä jää pysyvä matkapäiväkirja itselle talteen! Mikäli muuten haluaisit samantapaisen itsellesi niin laitappa sähköpostia minulle ([email protected]).

Lefkas
Nidrin keskustassa on useampikin kahvila ja ravintola jossa on wifi-yhteys. Cafe di Paris-nimisessä kahvilassa jopa on mahdollista lainata läppäreitä.
Teillä on myös internet-yhteys omalla hotellillanne.

Parga
Langaton internetyhteys on saatavilla niin Lemon Tree-hotellissa kuin monissa ravintoloissa ja kahviloissakin ympäri Pargaa. Pargan keskustassa on myös internet-kahvila, jos haluaa käyttää pöytäkonetta. Vodafone-liikkeestä pystyy hankkimaan prepaid-datapaketin, ”mokkula” ja tietty määrä dataa kuukaudeksi maksaa n.50€

Seuraavaksi halusimme hieman tietoa siitä mitä kannattaisi tuolla tehdä, varsinkin kun olemme saamassa hieman erikoisempaa kalustoa tuonne reissulle mukaan.

Alla siis infoa retkistä ja mitä Lefkaksella kannattaisi tehdä.

Lefkaksen alueen nähtävyyksistä suosittelen varsinkin rantoja, jos laitatte googleen hakusanaksi tutun Santorinin, niin tulee kuvia Oiasta. Lefkaksen kohdalla tälläinen paikka on Porto Katsiki. Muita hyviä rantoja ovat Katisma ja Egremini. Mikros Gialos soveltuu enemmänkin snorklaukseen ja siellä on myös hyvät mahdollisuudet ottaa kuvia veden alla. Toinen ehkä parempikin vaihtoehto on lähteä veneellä saaristoon.
Nimittäin saaristo on myös puolet Lefkaksesta, lähiympäristöstä löytyy saaria moneen makuun ja ehkä legendaarisimmat ovat Odysseuksen Ithaka ja Onassiksen miljonääriperheen yksityissaari Scorpios.
Osalla näistä tehdään myös päiväretkiä laivalla ja se onkin hyvä tapa saada aurinkoa ja meri-ilmaa samalla.

Vuokra-autolla kurvailuun on hyvä varata yksi päivä ja kiertää saari ympäri, myös rannat on helpommin saavutettavissa autolla. Paikallisbusseilla on helppo kulkea, mutta enimmäkseen niitä kulkee välillä Vassiliki-Nidri-Lefkada. Georgioksella on hyvä iso parkkipaikka heti hotellin vieressä, mihin auton saa näppärästi parkkiin.

Nidrin lähellä mainitsemanne Dimosarin vesiputoukset ovat visiitin arvoiset.

Kyselimme myös Pargan tekemisiä, alla siitä hieman.

Pargan retkistä suosittelen Meteora-retkeä, eli vierailua ns. Euroopan Grand Canyonissa missä on henkeäsalpaavat maisemat ja mielenkiintoinen historia vanhoine luostareineen. Meteoran lisäksi käymme ihastuttavassa Metsovon vuoristokylässä, joka on tunnettu savustetusta juustostaan.

Albania on tietenkin myös mielenkiintoinen vierailukohde, kun tässä suhteellisen lähellä ollaan. Retken aikana käydään Sarandanissa ”Albanian Rivieralla” sekä Butrintin arkeologisessa kylässä.

Itse Pargan kylässä ”must see” on – sataman, rantojen ja pikkukujien lisäksi – Paragaea-oliiviöljytehdas, jossa pääsee tutustumaan oliiviöljyn valmistukseen ja maistelemaan erilaisia öljyjä.

Sen verran mainitsen vielä noista retkistä, että Necromandio on suljettu arkeologisten kaivauksien takia ja tuon takia Epirus-retkellä ei siellä käydä. Minigolffikin on kuulemma suljettu, eikä ole varmaa tietoa aukeaako se kesän aikana – toivotaan!

Olemme jo päättäneet hieman omasta ohjelmastamme ja varasimmekin jo kaksi retkeä. Lähdemme Joonianmeren helmet ja Meteoran -retkille. Molemmat retket tapahtuvat siis Pargassa ja Lefkaksessa tulemme harrastamaan hieman omatoimista retkeilyä, josta kohta lisää. Alla on saamamme aikataulut retkistä ja lisää tietoa löytyy viellä Apollomatkojen omilta sivuilta.

Joonianmeren helmet -retki lähtee Pargan satamasta klo 10.00 ja paluu Pargaan on klo 17.00-18.00. Paluuaikaan tietenkin vaikuttaa merenkäynti, joten tarkempaa paluuaikaa on mahdotonta sanoa. Retken aikana pysähdytään pari kertaa uimaan, tällöin uinti tapahtuu veneestä käsin. Antipaxoksella ei retken aikana käydä, mutta pysähdytään uimaan sen edustalla. Lounastauko on Paxoksen saarella, Gaioksen kylässä: siellä pysähdytään n. 2,5 tunniksi, joten ruokailun jälkeen jää aikaa myös kiertelyyn. Rantakadulla on useita ravintoloita joista valita missä haluaa lounaan syödä.

Meteoran retkelle lähtö on n. klo 06.30 ja paluu n. klo 18.00 (tämäkin voi vaihdella). Pargasta ajetaan ensiksi kohti Ioanninaa, minkä laitamilla on kahvitauko. Tämän jälkeen ajetaan Meteoraan, ja siellä vieraillaan Grand Meteora -luostarissa, tehdään pari valokuvauspysähdystä ja ajetaan Metsovon kylään. Metsovossa on aikaa syödä lounasta vapaavalintaisessa ravintolassa, ja tutustua tähän kauniiseen vuoristokylään. Tämän jälkeen palataan Pargaan. Matka Meteoraan kestää n. 2,5 h, lisäksi n. 30 min kahvitauko matkan varrella. Vaikka bussimatka on suhteellisen pitkä, on Meteora ehdottomasti matkan arvoinen!

Koska tulemme varmaan vuokraamaan jonkinlaisen kulkupelin niin kyselimme hieman niitäkin hintoja. Emme olekaan ennen vuokranneet reissuilla mitään kulkupeliä ja tämä onkin kiinnostava kokemus jo sinänsä. Itsehän tahtoisin skootterin, mutta Outi ei sillä halua lähteä ajelemaan. Auto taas ei kokonsa puolesta itseäni niin kiinnosta. Skootteri olisi sinänsä hyvä, että sillä pääsee parkkiin helposti ja voi ajella pienempiäkin teitä suhteellisen kivasti ja pysähdellä katselemaan mainoksiakin. Kompromissina olemmekin tällä hetkellä päätyneet siihen, että vuokraisimme mönkijän sillä se on kooltaan hyvä ja siinä on neljä pyörää. Alla on hieman saamiamme tietoja näiden hinnoista yms.

Jos vuokraatte auton paikan päällä Lefkaksella esim. B-luokan auto jossa on ilmastointi maksaa päivältä 76 €, kolmelta päivältä 174 €, viikolta 370 € ja auto sisältää täysvakuutuksen.

Mönkijä on 28 € päivältä, kolmelta päivältä 75 € ja viikolta 168 €.
Skootteri 80 cc on päivältä 19 €, kolmelta päivältä 52 € ja viikolta 112 €. Mönkijää ja skootteria 80 cc pystyy ajamaan B-kortilla ja ne sisältävät täysvakuutuksen. Mönkijällä tai skootterilla ei saa poistua saarelta ja jos autolla haluaa poistua saarelta peritään siitä lisämaksu, mutta jos auto on vuokrattu etukäteen niin silloin sillä saa poistua saarelta, mutta silloin autossa ei ole täysvakuutusta vaan se tulee ostaa paikan päällä 8 €/pvä.

Tässäpä oli suhteellisen pitkä pala tekstiä purtavaksi ja toivottavasti joku hyötyy näistä tiedoista. Voitte muuten heitellä

Kiitokset vielä Apollomatkojen väelle, jo tässä vaiheessa – olemme saaneet hyvää palvelua jo ennen lomaa!

Marko
9.7.2013
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024