Kohteen esittely PART I – Naxos

Tämä artikkeli liittyy matkaan Naxos & Santorini 2012.

Ensimmäisen viikon vietämme Kyklaadien saariryhmän isoimmalla saarella, Naxoksella. Kohde valikoitui puhtaasti muiden kokemusten perusteella, sekä matkatoimiston edsittelyn perusteella. Meistä kumpikaan ei ole siellä aikaisemmin käynyt. Viikon ajan pidämme tukikohtaa saaren pääkaupungissa, joka myös on nimeltään Naxos (Chora).

Naxoksen kaupunissa minut sai syttymään pitkä ja hienohiekkainen uimaranta, joka on aivan kaupungin tuntumassa. (Saarella on useita upeita hiekkarantoja, jotka syvenevät hitaasti ja jatkuvat kilometri tolkulla.) Lisäksi innostuin kaupungin vanhasta osasta, joka koostuu sokkeloisista kujista, minne arvatenkin on enemmän kuin vain helpoo eksyä. ;) Naxoksen kaupunki on ollut saaren keskus jo 1200-luvulta asti, joten sen historia on pitkä ja haluaisin tutustua mm. kaupungin museoihin tarkemmin.

Naxos on vehreä saari ja tulee osittain toimeen myös luonnonvaroillaan, mm. marmori. Tärkeimmät nähtävyydet ovat ehdottomasti Portara Choran edustalla, joka on Apollon temppelin rauniot. Lisäksi saarelta löytyy kaksi keskeneräistä Kouros patsasta. Patsaat on tehty marmorista ja ne ovat yli 2600 vuotta vanhoja.  Nämä on ehdottomasti ainakin viikon aikana aikatauluun sovitettava.

Lisäksi saaren erikoisuus on Kitron likööri, jota valmistetaan kitron sitrushedelmistä. Saaren sisäosassa sijaitsevassa Halkin kylässä voi tutustua tähän tehtaaseen. Naxoksen viinit ovat myös erinomaisia, sillä tarun mukaan viininjumala Dianysos asui saarella ja opetti saarelaisille viininteon taidon.

Saarella on oma lentokenttä, mutta me taitamme matkamme Santoriinin saarelta Naxokselle katamaraanilla. Matka kestää n. 3-4 tuntia hieman ilmasta riippuen. Naxoksen satamasta lähtee päivittäin lauttoja kesäaikaan muille läheisille saarille. Ja jos meltemituuli on meille suosiollinen (lue: minä en oksenna menomatkalla), niin olisi mukava vierailla vaikka jollakin läheisistä saarista ja tutkailla enemmänkin Kyklaadeja.

Matkaan on aikaa enää kuukausi ja matkakuume alkaa nostaa päätään hirmuista vauhtia! Tänään illalla olisi tarkoitus varata lentokoneesta varauloskäynti paikat, sekä pikkuhiljaa käynnistellä muutakin lomavalmistautumista. Seuraava bloggaus on tulossa pian Santorinista, jollekka siis lennämme ja jossa vietämme toisen lomaviikkomme.

Outi
11.7.2012
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
1
© Auringon alla 2024