Pelleily istumapaikkojen kanssa

Tämä artikkeli liittyy matkaan Naxos & Santorini 2012.

Viime vuonna teimme jo periaatteessa päätöksen, että koitamme varata seuraavalle lennolle enemmän jalkatilaa. Tänä vuonna koitimme tälle reissulle varata paikat joissa olisi ollut hieman enemmän jalkatilaa. Tähän hommaan tuli kuitenkin pari mutkaa matkaan ja koko homma meni niin sanotusti penkin alle – osittain ainakin.

Finnairin sivuilla sanotaan, että ”Lisäpalvelut ovat varattavissa aikaisintaan 30 vrk ennen kunkin lennon lähtöaikaa”. Luulimme aluksi, että voisimme varata ke-to välisenä yönä kello 00:01, eli torstain puolella – eipä voinut. Yritimme sitten to-pe yönä uudestaan – ei voinut tällöinkään. Ilmeisesti Finnairilla voi varata tasan 30 vrk ennen eli 30 vrk ennen kuin lento lähtee. Tämä 30 vuorokautta tuli täyteen tasan kello 9.55 perjantai aamuna.

Emme kuitenkaan varanneet mitään istumapaikkoja sillä lysti olisi tullut maksamaan meiltä kahdelta 160 euroa molempiin suuntiin. Tämä on erittäin paljon pelkästään siitä, että saat hieman lisää jalkatilaa. Maksat käytännössä noin 20 euroa per lentokoneessa vietetty tunti.

Mainitaan nyt vielä se, että vielä ei pysty varaamaan paluumatkankaan istumapaikkoja. Se olisi siis tehtävä erikseen 30 vrk ennen koneen lähtöaikaa. Ihmeellinen systeemi tämäkin. Viime vuonna TuiFly:llä pystyttiin varaamaan paikat molempiin suuntiin kerralla ja hintaa ei tullut kuin 17 euroa – hinta oli muuten meno-paluu hinta!

Marko
16.7.2012
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024