Santoriinia suunnitellessa

Tämä artikkeli liittyy matkaan Santorini 2014.

Enää kolme viikkoa lähtöön. Mietin jo eilen, että koska voi avata matkalaukun olohuoneen nurkkaan ja pikkuhiljaa kanniskella sinne tavaroita. Ehkä vielä on kuitenkin liian aikaista… Ehkä. Enkä kyllä ole laatinut edes listaa mukaan otettavista tavaroista. Tänä vuonna aion tehdä sen listan, sillä viime vuonna lista jäi tekemättä ja mukana oli aivan liikaa tavaroita. Tänä vuonna on viinipullojen sovittava matkalaukkuun paluumatkalla.

En ole tänä vuonna joutunut tutkimaan matkakohdetta niin paljon kuin aikaisempina vuosina, sillä Santoriinillahan on yksi viikko vietetty vuonna 2012. Tavallaan siis kaikki paikat ovat tuttuja ja on hyvin tiedossa mitä saarella on meille tarjottavana. Pieniä suunnitelmia on kuitenkin tehty. Olemme varanneet ennakkoon meriretken Apollomatkojen kautta. Olemme menossa meriretkellä, joka vie meidät Santoriinin aktiiviselle tulivuorelle, Nea Kamenille. Olen kovasti kiinnostunut Santoriinin historiasta, jotenka varmaan palanen historiaakin kuullaan tuolla saarella.

Toinen suunnitelmamme on vuokrata ensimmäisellä viikolla auto. Ensimmäisellä viikolla olemme nimittäin kohteessa appivanhempieni eli Markon vanhempien kanssa. Autolla olisi tarkoitus käydä katsastamassa muutama viinitila, kuten Santo Wines, jossa kävimme myös viime kerralla. Kamarin vieressä on myös yksi viinitila, Gaia wines, jossa arvelimme piipahtaa. Tarkoitus olisi autolla kurvailla myös Red Beachille, sekä Pyrgoksen kylään. Minua kiinnostaa myös saaren pohjoiskärjen pienet kylät. Emme ole päättäneet kuinka monta päivää auto meillä tulee olemaan.

Ravintolatarjonta on elänyt muutaman vuoden aikana jonkin verran. Ilmeisesti kuitenkin meidän lempitavernamme ovat vielä paikoillaan. Eiköhän sitä ensimmäisenä iltana kuitenkin nautita ruuasta Irinissa. Tripadvisorin mukaan Kamarin suosituin ja paras taverna on To Pinakio. Tuo voisi olla yksi sellaisista tavernoista, joissa voisimme käydä syömässä loman aikana. Ehkä ei kuitenkaan kahta viikkoa samassa paikassa syödä. Ehdottomasti testataan myös Al Frescan pizzat jonakin päivänä. Ilmeisesti ko paikassa eivät muutkaan annokset ole pahoja.

Yksi suunnitelmista on myös tietenkin viettää päivä haahuillen Thiran kapeilla kujilla, sekä Oiassa. Aion myös kävellä Thirassa portaat satamaan ja ylös. Mutta tämä asia saattaa muuttua 30 asteen lämpötilassa vielä. Olisi kuitenkin upea käydä katsomassa myös tuo satama. Lisäksi täytyy käydä Imeroviglissä katselemassa kauniita taloja ja upeita maisemia. Thirassa on etsittävä myös apteekkeja, jotta voin perehtyä Korresin tarjontaan autenttisessa ympäristössä.

Olen myös hankkimassa piilolinssejä lomaa varten, sillä olisi tarkoitus käydä vähän snorklailemassa. Marko saa lainaan Canonilta veden alaiseen valokuvauksen sopivan kameran ja Santoriinilla on kuulemma upeita snorklauspaikkoja, joten onhan se tämäkin koettava.

Pian voikin ruveta suunnittelemaan minne ensi kesänä mennään. Kreikkaan tietenkin, mutta mille saarelle. Muutama saari on jo muhinut ajatuksissa…

Outi
3.8.2014
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
1
© Auringon alla 2024