Seuraava matka on yhdistelmämatka Rethymnoniin ja Georgioupoliin!

Tämä artikkeli liittyy matkaan Rethymnon & Georgioupoli 2023.

Ollaan varattu tämän vuoden matka. Tämän on ehkä tarkkaavaisimmat kävijät huomannut, kun tänne on ilmestynyt Rethymnon & Georgioupoli 2023 matka!

Miksi tämmöinen kombo? No, mehän käytiin ensimmäinen yhteinen Kreikan matka Georgioupolissa ja se jäi pysyvästi meille mieleen ja tykästyttiin tuohon paikkaan. Ei vaan olla pidempää reissua sinne tehty, mutta on käyty aina silloin tällöin vierailemassa siellä. Rethymnonissa taas on käyty vuonna 2015 ja sinne oli 2020 varattu matkakin jo, mutta sepä jäi sitten tekemättä kaikkien tietävän syyn takia.

Nyt löydettiin Apollomatkoilta sopivasti kombinaatio, jossa ollaan viikko Rethymnonissa ja viikko Georgioupolissa ja Apollomatkat hoitaa kaikki kuljetukset lentokentältä ja kohteen vaihdotkin. Ollaan näitä yhdistelmiä tehty aiemminkin ja ne on sinällään olleet tosi kivoja, kun näkee kaksi eri paikkaa.

Rethymnon

Tänne meille oli tosiaan varattu matka ja täällä on pari viikkoa vietettykin. On tosi kiva päästä viikoksi tänne tutustumaan tuttuihin paikkoihin ja katsomaan miten on meininki muuttunut. Toki ihan kaikkea ei muista, mutta on se vaan kiva lähteä sinne.

DSC_0981_c-large.webp

Hotelliksi meillä valikoitui Melmar, joka vaikuttaa meille sopivalta. Tuttu tämä paikka ei entuudestaan meille ole, mutta onko ehkä sinulle? Jos on niin kerro toki kommenteissa! Mehän ei kauheasti hotellilta vaadita, kunhan on ilmastointi ja jääkaappi sekä nyt kun ei aamupalaa ole niin jonkinlainen aamupala pitää saada aikaiseksi. Siinäkään ei kauheasti ole vaatimuksia. Tämän hotellin (sekä Georgioupolin) pitäisi olla näihin tarpeisiin sopivat. Täällä majoitutaan yksiöön.

Mitään isompia suunnitelma meillä ei ole Rethymnoniin. Siellä on muistaakseni markkinat, joten siellä on ainakin käytävä katselemassa meininkiä. Tietenkin rannalla pitää olla sekä syödä (ja juoda) hyvin. Varmaan tuolla linnoituksella pitää käydä, ihmetellä kaupunkia sekä tutkia muuten paikkoja.

Georgioupoli

Tänne tehtiin meidän eka yhteinen Kreikan matka vuonna 2011 eli 12 vuotta sitten. Sen jälkeen onkin joka vuosi käyty Kreikassa (pl. 2020 ja 2021). Georgioupolissa onkin käyty aina silloin tällöin vierailemassa, kun on auto ollut vuokralla ja ollaan seuduilla oltu. 2019 käytiin siellä olemassa yötäkin.

IMG_20190912_1244042_c-large.webp

Nostalgie on meidän majapaikka sitten Georgioupolissa. Täällä meillä onkin kaksio käytössä ja samat vaatimukset kuin muutenkin. Georgioupolissahan on tosi hyvä ranta, joten uima-altaan puute ei haittaa mitään. Muutenkaan se ei ole meillä vaatimuksena, kun ei välttämättä sitä tarvita - kiva lisä se on.

Mietimme vielä auton vuokraamista, mutta se tehdään todennäköisesti Georgioupolissa. Täällä meillä onkin selkeästi pienempi kohde, kuin Rethymnon ja täällä rentoudutaan. Ranta on nimittäin loistava sillä käytiin 2019 käppäilemässä siellä ja harmiteltiin, kun tultiin aika myöhään vasta sinne, kun olisi voinut rannalla maata. No nyt sitä lystiä onkin koko viikko.

Vinkkejä tai kokemuksia?

Mikäli teillä on vinkkejä tai kokemuksia kummastakaan kohteesta ja varsinkin jos ne ovat tuoreempia, kuin meidän niin kertokaa! Otetaan ne kiitollisina vastaan! 

Etenkin kaipaamme suosituksia ravintoloista, pita paikoista, edullisista kuppilioista ja muutenkin edullisista paikoista. Kaikkea saa suositella niin kokeillaan mitä pystytään. Mikäli on myös tekemiseen vinkkejä niin kertokaa toki. 

Voi olla, että kirjoitellaan vielä jotain kohde esittelyn tyylistä, mutta nyt alkaa blogi aktivoitumaan sillä onhan matkaan enää 80 päivää!

Marko
30.5.2023
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024