Päivä 4 - Yhdeksän sortin illallinen

6.9.2017

Aamu alkoi nyt hieman perinteisempään tapaan. Heräsin ennen Outia, joten kerkesin lueskella parvekkeella jonkin aikaa seuranani aurinko sekä appelsiinimehu.

Marko

Tämän matkapäivän sisältö on tuotu vanhasta blogista. Joten tämä voi näyttää hieman hassulta verrattuna uusimpiin matkapäiviin verrattuna.

12:21

Aamu alkoi nyt hieman perinteisempään tapaan. Heräsin ennen Outia, joten kerkesin lueskella parvekkeella jonkin aikaa seuranani aurinko sekä appelsiinimehu.

Aamupalaan oltiin ostettu aineksia edellisenä päivänä ja aamulla käytiin vielä leipomosta hakemassa sämpylät, fetapiirakoita ja kakkupala.

Aamupalan jälkeen suunnattiin sitten rannalle. Paikaksi valikoitui sama ilmainen ranta Strand ravintolan kupeessa. Oltiin taas ainoita suomalaisia siellä ruottalaisten seassa, mutta mitäpä tuokaan haittaa. Uitiin meressä, juotiin parit limpparit, maattiin ja luettiin. Siinäpä se aamupäivä meni oikein mukavasti.

Rannalta käppäiltiin lounaalle delfiiniaukion kupeeseen G-Plaza nimiseen paikkaan. Itse otin Club sandwichin ja Outi otti sitten vege wrapin.

Lounaalta suunnattiin hotelliin suihkuun ja hieman lepiä ottamaan ja nauttimaan ilmastoinnista. Opas oli tulossa viiden aikaa hotellille ja päätettiin mennä nauttimaan juomista hotellin baariin. Otettiin Ouzot ja opas tulikin hetken kuluttua siihen. Pakko kehua Apollomatkojen Kossin opas Annaa vielä, jaksoi jutella meidän kanssa ja vastasi mielellään Outin kysymyksiin. Tuli sitten hieman hankittua puuhaa loppuviikoksi – siitä lisää huomisessa blogissa ja varmaan meidän instassa voikin olla jo jotain (ehkä)!

Tästä suuntasimme kaupungille Kantounia kohden ja matkalla törmättiin kirahviin! Tämä ei kyllä selviäisi lentomatkasta, joten jätettiin se asustamaan tänne.

Kantounissa otettiin parit juomat ja katseltiin ihmisten menoa kaupungin kujilla. Siitä sitten hissukseen lähdimme käppäilemaan iltaruoan pariin.

Ruokapaikaksi oltiin valittu Giameze. Alkuun saatiin juoma glögin tapaista lämmitettyä viiniä.

Näitä nauttiessa voikin katsella hieman ravintolaa ja seinältä löytyikin jotain mielenkiintoista.

Juotiin tietysti viiniä ja vettä.

Ensimmäisiä ongelmia tuli jo ruokalistan parissa sillä se oli alusena pöydällä ja kreikaksi tietty. Kukaan ei ollut tuonut meille vielä englanninkielistä menua. Tämä paikkahan on sellainen, että syödään käytännössä vain meze annoksia. Homma alkoi siitä, että tarjoilija toi tarjottimella kylmät mezet ja siitä sai valita itse mitä halusi syödä. Me otettiin siitä tsatsikia ja punajuurisalaattia. Tarjottimella oli vaikka sun mitä kuten perunasalaattia, pastasalaattia, favaa ja mustasilmäpapuja.

Tarjoilija tuli kysymään lämpimiä mezeitä, että mitä halutaan ja huomasi, että eihän meillä ollutkaan englanniksi nämä listat. Toi sitten meille listan englanniksi ja päästiin valkkaamaan. Vaihtoehtoja olisi ollut vaikka sun mitä, mutta me otettiin valkosipulisieniä, juustopalloja, munakoisorullia, lihapullia ja saganagia. Ruoka tuotiin tipoittain kun se saatiin valmiiksi ja lihapullot oli pieniä lihapyörylöitä ja sen kaverina oli sipulia sekä pitaleipää – eli hieman pienempi versio eilisestä annoksestani.

Seitsemän mezeä oli meille ihan sopiva määrä ja ei oikein oltaisi kaivattukaan enempää. Kuten näkyy niin kaikki kyllä syötiin.

Laskua pyydettäessä tuotiin vielä vesimelonin paloja annos meille ja koko lysti maksoi 29 euroa. Tarkkaavaiset ovat laskeneet vasta kahdeksaa eri sorttia ja viimeinen onkin jäätelö.

Tästä sitten käppäilimme hotellin parvekkeelle nauttimaan vielä yhdet juomat.

Tänään ei oikein tehty mitään ihmeellistä, mutta huomenna onkin toinen ääni kellossa. Jassu!

Marko
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

1
© Auringon alla 2024