Päivä 10 - Liian kuuma rantapäivä

17.9.2018

Aamupala ja uikkarit jalkaan. Diili oli, että se kuka ensin rannalla varaa kuudelle pedit. Ei oltu ekoja. Ystävämme kerkesivät ensin ja varasivat pedin, muut tultiin samaa matkaa. Oltiin ilmeisesti oltu ”väärillä” paikoilla edellisenä päivänä...

Marko

Tämän matkapäivän sisältö on tuotu vanhasta blogista. Joten tämä voi näyttää hieman hassulta verrattuna uusimpiin matkapäiviin verrattuna.

12:45

Aamupala ja uikkarit jalkaan. Diili oli, että se kuka ensin rannalla varaa kuudelle pedit. Ei oltu ekoja. Ystävämme kerkesivät ensin ja varasivat pedin, muut tultiin samaa matkaa. Oltiin ilmeisesti oltu ”väärillä” paikoilla edellisenä päivänä sillä oli tämä rannan pitäjä sanonut, ystävillemme että eilen oli tullut 10v samalla rannalla olleet ja ilmeisesti samoilla paikoilla olleet. Olivat kai olleet hieman närkästyneitä siitä, että heidän paikat oli jo viety, tänään olikin sitten paikat varattuna heille. Meitähän tämä ei haitannut sillä sama aurinko se paistaa molemmilla paikoilla.

Meille riitti rannalla makoilu suht aikaiseen sillä siellä oli todella kuuma. Lähdimmekin siitä sitten hotellin altaan kautta suihkuun. Sitten alkoikin olla lounasaika ja me lähdettiin suuntaamaan kohti gPlazaa sillä ei jaksettu lähteä Gyro squarelle asti.

Outi otti gPlazassa neljän juuston pastan ja minä pasta bolognesen. Molemmat oli kyllä hyviä eväitä ja ollaan havaittu muutenkin hyväksi ja ystävälliseksi paikaksi tämä.

Lounaan jälkeen hieman elpymään hotellille ja kirjoittelemaan blogia. Käväistiinpä ennen hotellilta lähtöä juomassa hieman Malamatiinaa vanhempieni luona ja katsottiin hieman formuloitakin. Ajatus oli selvä, lähdetään käymään kauppahallilla ja siitä sitten sen lähellä yhdet juomat Aiglissa ja siitä sitten Kantouniin ja siitä sitten syömään.

Kauppahalli:

Museo (ei käyty, mutta suunnitelmissa on):

Moskeija (näkyy viime vuotisen maanjäristyksen jäljet):

Sitten suunta kohti Kantounia ja löytyyhän sitä kujilta jotain kuvattavaakin.

Kantounissa kerettiinkin parit juomat nauttia ja oli ihmeen vähän porukkaa liikenteessä loppujaan. Siitä sitten kujia pitkin suunta kohti Alla ki allaa.

Outi oli varannut aiemmin pöyrän Facebookin avustuksella ja meille olikin siellä kuudelle hengelle pöytä valmiina. Ns. nuoriso otti neljästään (eli me + ystävämme) seuraavanlaista settiä: pari fetaa ouzo hunajakastikkeessa (must have!), tirokafteria (tässä on sitten hieman potkuakin), paistettuja sieniä, mix grill setin (tässä oli kanaa, possua, jauhelihatyyppinen varras, jotain kylkeä ehkä, pottuja, pitaleipää sekä soosia) ja Outille otettiin vielä lisäksi hieman salaattia (vihreitä salaattivihanneksia, erilaisia yrttejä, pähkinäsekoitus, parmesaania, kuivattuja marjoja ja granaattiomenakastike). Mix grilliin, kun olisi saanut saman soosin mikä oli kanavartaassa niin avot! Koko setti oli taas mitä mainioin ja maksoi reilu pari kymppiä per pariskunta. Mukana oli tietty vettä ja malamatiinaa. Jälkkäriksi saatiin kakunpaloja, ei kyllä aina tiedetä mitä ne tarkalleen on, mutta koskaan ei olla pahoja kakunpaloja saatu vielä.

Pieni mainospuhe alkaa (ei ole maksettu mainos).
Jos olette Kosilla niin kannattaa käväistä ainakin kerran Alla ki allassa. Varsinkin, jos esim. kana maistuu. Ottakaa ainakin fetaa ouzo hunajakastikkeella ja kanavarras, niillä pari henkeä pärjää mainiosti ja jos on isompi nälkä niin ottakaa lisää alkupaloja. Pari vaihtoehtoista iltasuunnitelmaa: kauppahalli, kauppoja, Kantouni ja Alla ki alla tai sopiva kuppila rantakadulla/jälkeen, Avra ja Alla ki alla. Molemmat on testattu ja toimi oikein mainiosti. Avrasta oli ehkä simppelimpi mennä, kuin Kantounista, mutta lopputulos sama.
Pieni mainospuhe loppuu.

No niin takaisin normaaliin blogiin. Alla ki allasta suunnattiin keskustan kauppakatujen läpi vielä gPlazaan yksille. Napattiin Aperolit – niistä kun aiemmin haaveiltiin jo.

Tästä sitten olikin aika suunnata hotellille nukkumaan sillä oli itse kukin ehkä uupunut päivän lämmöstä.

Marko
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

© Auringon alla 2024