Päivä 12 - Lisää autoilua

20.9.2018

Oltiin viikonloppuna varattu auto taas ja tällä kertaa lähdetäänkin minun vanhempien kanssa kruisailemaan. Tällä kertaa pyydettiin hieman tehokkaampaa autoa ja sitä kautta ehkä hieman parempaa. Oltiinkin varattu Hyundai i30 menopeli meille päiväksi. Hintaa Apollomatkojen...

Marko

Tämän matkapäivän sisältö on tuotu vanhasta blogista. Joten tämä voi näyttää hieman hassulta verrattuna uusimpiin matkapäiviin verrattuna.

12:05

Oltiin viikonloppuna varattu auto taas ja tällä kertaa lähdetäänkin minun vanhempien kanssa kruisailemaan. Tällä kertaa pyydettiin hieman tehokkaampaa autoa ja sitä kautta ehkä hieman parempaa. Oltiinkin varattu Hyundai i30 menopeli meille päiväksi. Hintaa Apollomatkojen kautta otettuna Autobankilla täysillä vakuutuksilla tuli tälle menopelille 60 euroa.

Napattiin aamuapaa suuhun ja oltiinkin varoiteltu, että tämä kaveri voi olla puoli tuntia ennen ja viimeksikin oli sama kaveri 25 yli 8 jo liikenteessä. Me oltiinkin ulkona odottelemassa ja tämähän tuli siinä 20 yli 8 jo paikalle. Ei se mitään kuskilta (minulta) ajokortin tiedot ylös ja rahat käteen – sitten saatiin avaimet ja opastus mistä auto oikein löytyy. Parkkeeraus kun on vieläkin täällä Kosilla aika pirun vaikeaa. Autohan löytyikin läheiseltä ”parkkipaikalta” – eli hiekkakentältä.

Hieman otin tuntumaa autoon parkkipaikalla ja sammuipa se pari kertaa sillä oli aikas erilainen mihin olin tottunut. Pari yritystä ja sitten menoksi. Hyvin sillä päästiin liikenteeseen ja ensin otettiin suunnaksi Hatziemmanoulin viinitila, josta napataan hieman viintä mukaan mikäli sattuu suunmyötäistä.

Siitä sitten auton nokka kohti Triantafyllopoulus viinitilaa, josta napataan myös hieman viintä mukaan. Täällä oli sama todella ystävällinen nainen vastassa ja saatiin taas kierros sekä hieman viintä maisteltavaksi. Täältäkin tarttui sitten jotain pientä taas mukaan.

Tästä sitten oltiin päätetty suunnata Zian kylää kohti ja kierrellä siellä sitten hieman. Matkalla oli katsottava oliko kissa kotona, olihan se.

Ensin käppäiltiin hieman kauppojen ohi ja suunnaksi tuulimyllykahvila ja kotitekoinen sitruunajuoma.

Käväistiinpä tällä kertaa siellä kirkossakin katselemassa. Tämä oli meille myös tuttu viime vuodelta.

Ettei nyt elukat loppuisi tästä blogista niin sieltä löytyi vapaana kuljeskelevia kanoja, kukkoja sekä jopa tipukin.

Ziasta suunnattiin sitten Kefaloksen suuntaan ja täällä oli ajatus sitten lounastaa. Ajeltiin näitä pikkuteitä ja olihan siellä komiata maisemaa taas. Parkkipaikka kadunvarresta paikallisten tapaan Kefaloksesta ja lounasta etsimään. Päädyttiin sitten yhteen sedän kahvilaan jossa hän teki kovasti koko ajan töitä että sai porukkaa sisää ja puuhasi koko ajan jotain. Napattiin kanapita ja kasvispita – ihan ok evästä.

Siitä sitten ajeltiin Limnionaksen suuntaan ja siellä sitten päädyttiinkin meren rantaan. Täällä oli aikas tuulista ja se näkyykin kuvista aika hyvin. Oli siellä sitten poukama veneille ja pienelle uimarannallekkin.

Täältä sitten lähdittiin kruisailemaan kohti hunajakauppaa jossa käytiin viime reissullakin. Napattiin sieltä hieman hunajaa matkaan.

Tästä sitten matka jatkui kohti oliiviöljypuristamoa sillä pitäähän sitäkin saada matkaan, kun kerta ajellaan. Tästä sitten jatkettiin vielä isoon ruokakauppaan joka on matkanvarrella ja tietenkin bensaa tai siis dieseliä auton tankkiin. Parkkipaikka löytyi suht helposti ja auton kun löi parkkiin niin homma oli selvä. Lähdettiin joskus 9 aikaan liikenteeseen ja auto oli parkissa joskus kolmen ja neljän välissä. Kilometrejä tuli taas reilu 200. Täällä voi aika huoletta kyllä ajella, kannattaa vain muistaa, että tiet ovat paikka paikoin suht kapeat ja tarkkaavaisuutta peliin.

Hotellille, kun tultiin niin siivoojamme oli taas askarrellut. Minä olin jättänyt omat lasini yöpöydälle ja hän oli keksinyt niille parempaa käyttöä.

No minä päätin tehdä tästä vielä hieman coolimman.

Tästä sitten kerettiin käydä yksillä vanhempieni luona ja maisteltiin aiemmin saamaamme lahjapulloa.

Täältä hotellilta sitten suunnattiin istuskelemaan kuppilaan sillä meillä oli koko kuuden hengen matkaseurueelle pöytävaraus Broadwayssä. Samana päivänä olivat ystävämme menneet kihloihin ja olimme varanneet koko poppoolle pöydän ja he saivat sen tietää vasta matkalla sinne. Alkuun otettiin taas pita leipää parin dipin kanssa (tsatsiki, fava ja melinosalata), pääruoaksi söin kana ja chorizo ”stifadon” ja Outi söi sitten vegepastaa. Olivat hyviä settejä ja olisin itse ”stifadoon” kaivannut lisää porkkanapyrettä. Suosittelen koittamaan näitä hieman erilaisia tulkintoja kreikkalaisista klassikoista!

Ennen jälkkäriä talo tarjosi meille pullon kuohuvaa tai oikeastaan kihlajaisparille ja he saivat päättää saivatko muutkin sitä – he jakoivat sen meidän kanssamme. Onnea vielä tätäkin kautta!

Jälkkäriksi otettiin kreikkalaista kahvimoussea, jossa oli seesami praliinia, kakunpaloja (spongecake), kahvimoussea ja timjamijäätelöä.

Tästä sitten käppäiltiin XL baariin yksille neljän euron drinksuille. Sitten alkoi taas uni painaa päälle ja suuntana oli hotelli.

Marko
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

© Auringon alla 2024