Päivä 8 - Autoretkellä

26.8.2022

Tänään suuntana Kosin muut alueet! Auto saadaan heti aamulla ja sitten lähdetään retkeilemään.

Marko & Outi
10:08

Saatiin aamulla Kosmos autolta auto toimitettuna suoraan hotellille. Paperit kuntoon ja sitten pikainen auton ulkotarkastus. Kaikki kyytiin ja menoksi!

Ensimmäinen pysähdys meillä oli Peridis Family resortilla, jossa ihana Anna on nykyisin töissä. Kävimme juomassa hänen kanssaan aamukahvit ja veimme vähän suklaata tuliaisina. Anna kutsui meidät sunnuntaina kotiinsa kahville. Oli ihana nähdä neljän vuoden jälkeen ja vaihtaa kuulumisia.

Outi

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

10:30

Matkan seuraava kohde oli Thermis, eli kuumat lähteet. Pysähdyimme kuitenkin matkalla ihastelemaan hieman maisemia

Outi
10:31

Meillä oli järkkäri matkassa ja tässä hieman kuvia matkalta kuumille lähteille.

Marko
10:40

Seuraava pysähdyspaikkamme olivat Thermal springs, eli kuumat lähteet. Auto jätettiin tien viereen parkkiin ja käveltiin alas. Matkaa tuonne on tieltä noin 750 m. Tie on hiekkatietä ja aika jyrkkä. Tämä kannattaa ottaa huomioon.

Rannalla oli auringonpalvojien lisäksi myös vuohia, jotka olisivat miellellään tulleet tekemään lähempääkin tuttavuutta. Olisin halunnut lemmikkivuohen, mutta appiukko uhkasi syödä sen...

Outi
10:45

Tässä taas järkkärin kuvia itse lähteiltä.

Marko
12:15

Lähteiltä kaahattiin (not - ajettiin ehkä max 30km/h) Zian kylään. On ehkä myönnettävä, että allekirjoittanuttakin hieman hirvitti tien kapeus ja vastaantulijoiden vauhti.

Tuo Zian kylä on yksi minun lempipaikoistani tällä saarella. Se on ihanan pieni ja sieltä saa parasta kotitekoista sitruunajuomaa. Pysähdyttiinkin ekana nauttimaa siitä ja appelsiinikakusta Zia watermill cafeeseen.

Kävimme myös katsomassa kirkkoa, mutta se oli suljettu. Kirkon ulkopuolella oli kuitenkin pieni muistopaikka, jonne kävimme sytyttämässä tuohuksen. Jospa pääsisin vielä kirkkoon tällä reissulla.

Outi

Varmaan ainutlaatuinen pieni rukoushuone/kirkko!

13:00

Tässä taas hieman kuvia Zian kylästä.

Marko
14:10

Zian jälkeen pysähdyttiin kahdella viinitilalla. Ensin Triantafyllopouloksen viinitilalla ja sen jälkeen Hatziemanouliksen tilalla. Molemmista ostettiin viiniä kotiin viemiseksi ja täällä nautittavaksi. Triantafyllopouloksen viinitila oli ilmeisesti vaihtanut nimeään ja emme saaneet enää rakasta roseetani vaan jouduttiin ottamaan tilalle muuta. Jospa se kuitenkin olisi yhtä hyvää.

Outi
15:16

Viinitiloilta ajettiin Tigagiin suolajärvelle, sekä lounaalle. Lounaalla käytiin pitapaikassa, jonka nimi ei jäänyt valitettavasti mieleen, mutta söin parhaan kasvispitan ikinä. Vieläpä fetan sain ilman lisämaksua pitaani.

Käytiin myös katsomassa Tigagan rantaa, joskin ei nyt käyty uimassa siellä.

Tigagista matka jatkui kohti Lidliä ja isoa markettia, jotta saatiin stokattua jääkaappia.

Outi
16:28

Auto parkkiin ja kuskille ansaittu siideri!

Marko
21:00

Päivälliselle mentiin Mama rosaan, jonne tehtiin eilen pöytävaraus. Pizzat olivat erinomaisia! Tilattiin neljä pizzaa, jotka jaettiin porukalla. Pizzoina olivat juustopizza, margarita, kreikkalainen pizza ja italialainen pizza. Nautittiin palan painikkeeksi paikallista viiniä.

Outi
21:17

Ruoan jälkeen pikku drinksut!

Marko
© Auringon alla 2023