Päivä 13 - Lisää rannalla makailua

24.8.2012

Eilen seikkailtiin viinitilalla, kylässä, kirkoissa ja Oiassa niin tänään on sitten se ansaittu rantapäivä. Jotenkin sattuu nämä rantapäivät aina kun minä olen kirjoitus vuorossa, onkohan tämä suunniteltua? No huomennakin on rantapäivä joten en siitä...

Marko

Tämän matkapäivän sisältö on tuotu vanhasta blogista. Joten tämä voi näyttää hieman hassulta verrattuna uusimpiin matkapäiviin verrattuna.

19:28

Eilen seikkailtiin viinitilalla, kylässä, kirkoissa ja Oiassa niin tänään on sitten se ansaittu rantapäivä. Jotenkin sattuu nämä rantapäivät aina kun minä olen kirjoitus vuorossa, onkohan tämä suunniteltua? No huomennakin on rantapäivä joten en siitä pääse kirjoittamaan.

Kovin ihmeellistä en tästä päivästä voi kertoa sillä herättyämme lähdimme kaupan kautta rantaan. Nukuimme sen verta pitkään, että ostimme aamupalaksi kaupasta hieman herkkua kuten jonkun patongin tapaisen joka oli oikeastaan patongin ja pizzan risteytys sekä pyöreän pizzan. Täällä on muutenkin näitä tämänkaltaisia ruokia saatavilla kaupoissa kuten fetapiirakka, pizzaslicet, täytetyt patongit ja muuta vallan mainiota evästä. Nämä ei maksakaan paljoa.

Lounaaksi haimme pari pizza sliceä eräästä pizzeriasta ja nämä palaset maksoivat 2.5 euroa kumpikin ja olivat suhteellisen hyvä kokoisia. Hinnalla näitä ei oltu pilattu eikä myöskään maulla! Pepperonia sekä juustoa oli täytteenä ja hyvää oli!

Lounaan jälkeen menimme hotellin baariin Princeen nauttimaan Frappea sekä appelsiinimehua. Itselläni tuo appelsiinimehu on ollut kyllä reissun lempijuomista – on se vaan niin hyvää kun se on juuri puristettua ja vielä näistä ah niin hyvistä ja lisäaineettomista appelsiineista! Samalla Outi kirjoitteli eilisestä Oian reissusta kun siellä tuntuu tämä hotellilla oleva WLAN toimivan parhaiten. Välillä se toimii hyvin myös tässä hotellin parvekkeella, mutta sisätiloissa saa uneksia sen toimivuudesta.

Mehun ja Frapen jälkeen päätimme lähteä tukahduttavan kuumasta ulkoilmasta viileään sisäilmaan sillä hotellihuoneessamme on tietysti ilmastointi. Täällä oli muuten tänään 38 astetta lämmintä päivällä (varmaan varjossa) ja äsken kello 22 aikaan illalla oli vielä 25 astetta lämmintä. Hieman harmittaa lähteä sunnuntaina kotiinpäin.

Lueskeltuamme hotellilla päätimme lähteä käymään parissa kaupassa vielä ja päädyimme vielä yhteen kuppilaan juomaan olutta ja appelsiinimehua (arvatkaas kumpaa minä join!). Pelailimme kuppilassa iPadilläni Trivial Pursuitia ja sen jälkeen lähdimmekin Irinisiin syömään. Emme enää tässä vaiheessa lomaa lähdekään kokeilemaan muita ravintoloita kun tuolta saa niin hyvää ruokaa!!

Alkuruoaksi otimme tsatsikia ja valkoisia munakoisoja. Viime vuonna Georgiopolissa kun tilasimme munakoisoa tai kesäkurpitsaa alkupalaksi niin saimme sitruunaviipaleen kaveriksi. Tätä kun pirskotti siihen päälle niin sai aika hyvän twistin tuohon ruokaan. Emme ole Santorinilla tai Naxoksella tähän törmänneet – mikä lie ero saarien välillä?

Pääruoaksi itse otin Outin eilen syömää Beef stamnasia (lihaa, perunaa, juustoa ja soosia ”potissa”), joka on kyllä aivan törkeän hyvää! Outi söi minun aikaisemmin syömää Giouvetsia (lihaa, soosia, juustoa ja pastaa ”potissa”), joka on myöskin todella hyvää.

Irinis on myös ainut paikka missä olemme törmänneet loistavaan tapaan tarjoilla kulhossa tulevaa ruokaa. Heillä nimittäin annetaan ”ylimääräinen” lautanen johon voit lappaa ruokaa ”potista”. Tuo ruoka on nimittäin törkeän kuumaa kun se on tuossa saviastiassa kypsennetty (uunissa tietenkin).

En tiedä mikä kameraa vaivaa aina jälkkärin kohdalla, koska nämä herkulliset kakunpalat katoavat ennen kuin kamera kerkeää taltioida nämä. Kakkupala ei ole kovin iso joten se on aivan täydellinen päätös tälle kahden ruokalajin illallisellemme!

Huomenna onkin viimeinen päivä Kreikassa pitkään pitkään pitkään aikaan, joten vietämme sen varmaan rannalla ja pakkaillessa. Mahdollisesti tehdään vielä viimeisiä ostoksia.

Marko
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

© Auringon alla 2024