Päivä 4 - Fortezzan linnoitus

3.9.2015

Päivä alkoi perinteisesti aamupalalla. Sitä on jo kuvailtu aiempiin postauksiin joten tähän sitä en enää laita. Katsellaan jos löytyy joku päivä jotain mielenkiintoista aamiaispöydästä niin otetaan siitä kuva. Outi on nyt valjastettu sämpyläkuriiriksi myös...

Marko

Tämän matkapäivän sisältö on tuotu vanhasta blogista. Joten tämä voi näyttää hieman hassulta verrattuna uusimpiin matkapäiviin verrattuna.

09:45

Päivä alkoi perinteisesti aamupalalla. Sitä on jo kuvailtu aiempiin postauksiin joten tähän sitä en enää laita. Katsellaan jos löytyy joku päivä jotain mielenkiintoista aamiaispöydästä niin otetaan siitä kuva. Outi on nyt valjastettu sämpyläkuriiriksi myös vanhemmilleni sillä hän tuo heille tuoreita sämpylöitä samalla reissulla. Hehän ovat vielä sunnuntaihin asti täällä kanssamme.

Olimme päättäneet lähteä tänään Fortezzan linnoitusta kiertelemään. Sisäänpääsymaksu oli 4 euroa ja olihan siellä kiviä kasoissa ja eri muodostelmissa. Toki siellä oli kunnostettuja osiakin, moskeijaa ja muuria myöten pääsi käppäilemään. Harmiksemme siellä ei ollut juurikaan opastetauluja tai muuta tälläistä mistä olisi siellä saanut informaatiota. Komeat maisemat sieltä kyllä avautui ja alla onkin jokunen kuva tuolta Fortezzan reissulta.

FortezzaFortezzaimageIMG_3166IMG_3168IMG_3170IMG_3171IMG_3176IMG_3183

Fortezzalta lähdettiinkin kiertelemään hieman vanhaa kaupunkia ja sieltähän löytyi jokunen kissa ja kujakin.

IMG_3184IMG_3186DSC_1005DSC_1000DSC_1010

Lounaspaikaksi olimme valinneet Hari’s Creperian ja sieltä sai valtavankokoisia lettuja ja vaihtoehtoja oli aivan älyttömästi. Jokainen varmasti löytää mieleisen siitä paikasta. Varoitan tosiaan, että letun koko on aikas iso. Itse otin jonkinlaisen uuniletun jossa oli sisällä fetaa, jauhelihaa, tomaattia ja juustoa. Outi otti sitten hieman tavallisemman letun jonka sisällä oli kanaa, haloumia, rucolaa, kirsikkatomaattia ja juustoa.

DSC_1012DSC_1011

Lounaalta otimme suunnaksi hotellin ja matkalta tarttui mukaan Frozen Yogurttia. Mukava jälkkäri lounaalle ja täytteitä olisi saanut samaan rahaan enemmänkin.

DSC_1013

Tästä päädyimme taas pelailemaan Unoa ja nautiskelemaan retsinaa parvekkeelle. Aikamme pelattuamme lähdimme pelaamaan minigolffia. Minigolf maksoi aikuisilta 5 euroa per naama ja lapsilta se olisi ollut 4 euroa per naama. Ihan hauskaa ajanvietettä ja häviäjähän tarjosi luonnollisesti myöhemmin nähtävät juomat.

DSC_1015

Minigolffin peluulta siirryimme syömään Lissukseen, jossa olemmekin vierailleet useaan otteeseen. Otimme alkuruoaksi tsatsikia ja juustopiiraita – heidän sämpylät on varmaan itse paistettuja tai ainakin lämmitettyjä sillä ne olivat kuin juuri uunista tulleita.

DSC_1016

Pääruoksi otin moussakan ja Outi otti Bekri Meze nimisen pääruoan jossa oli porsaan lihaa mausteisessa tomaattikastikkeessa fetajuustolla.

DSC_1017DSC_1020

Taisin mainita, että minigolffin häviäjä maksaa juomat. Näin kävi ja paikaksi oli valikoitunut jo aiemmin eräs drinkki paikka. Pöytään tulikin jokunen erilainen drinksu ja tietenkin tähtisadetikuilla.

DSC_1022

Marko
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!

Mainoksesi tähän?
Blogimme on aktiivimmillaan matkojen aikana ja tällöin myös kävijöitä on eniten. Monet selailevat myös kokonaiset matkat kerralla ahmien ja tietenkin tutkivat missä on käyty, mitä on syöty ja mitä on tehty. Mikäli mainospaikka voisi kiinnostaa niin lähetä sähköpostia [email protected] osoitteeseen!

© Auringon alla 2024