Lomasuunnitelmia

Tämä artikkeli liittyy matkaan Rethymnom 2015.

Tänä kesänä on ollut niin paljon kaikkea muuta puuhaa ja Kreikankin tilanne niin epävakaa, että sunnittelu on jäänyt tavallista myöhäisempään ajankohtaan. Välillä seuratessani Kreikan talousuutisia, pohdin, että näinköhän vielä vaihtuu lomakohde ennen lomaa. Näytti niin kurjalle tuo Välimeren helmen tilanne. Kovin ruusuinenhan se ei ole vieläkään, mutta toistaiseksi se ainakin vielä sinnittelee ja ilmeisesti turismiin vaikutuksen ovat olleet melko pieniä. Nyt tietenkin hieman jännitetään sitä, kuinka paljon hinnat ovat nousseet, kun arvonlisäveron korotus oli kerralla kymmenen prosenttiyksikköä. Hintojen nousun vaikutus selvinnee vasta Kreetan maaperälle astuttaessa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että lomamme koostuu pitkälti rannalla oleilusta, auringosta, uimisesta ja hyvästä ruuasta. Olen selvitellyt Internetin ihmeellisestä maailmasta taverna tarjontaa Rethymnonissa ja joitakin vakuuttavia paikkoja onkin tullut listattua Trelloon. Meille tärkeintä tavernojen valinnassa on kreikkalainen ruoka. Ensisijaisesti menemme syömään Kreikan herkkuja, vaikka lounaaksi voi joskus valikoitua muutakin, kuten pizzaa. En kuitenkaan lomani ainaka halua syödä esimerkiksi kiinalaista ruokaa, jota sitäkin tuntuu olevan tarjolla.

Olen ”ajallut” runsaasti Google Mapsin streetviewillä, ja pongaillut mielenkiintoisia paikkoja myös sieltä. Löysin aivan hotellimme lähinurkilta ison supermarketin, jossa on varmasti kätevintä ja edullisinta hoitaa isoimmat ruoka- ja juomaostokset. Olen myös yrittänyt bongailla hotellin lähimaastosta gyropita paikkaa ja leipomoa, sillä lounaspaikkojen olisi hyvä sijaita lähellä kotia ja kotirantaa, ettei nälissään tarvitse juoksennella pitkin kaupunkia. Myöskään aamiaissämpylöiden noutaminen kilometrien päästä ei kuulosta houkuttavalta.

Retkistä on lyöty lukkoon vasta yksi. Aiomme mennä päiväksi Elafonissin rannalle nauttimaan puuterihiekasta ja kahluurannasta.

Lähde: keytours.gr

Lähde: keytours.gr

Elafonissin sijaitsee Kreetan lounaisosassa ja itse olen kerran käynyt tuolla ihanalla rannalla. Uskon, että saan myös matkakumppanini ihastumaan tuohon rantaan. Elafonissin retkellä lähdemme Apollomatkojen kautta. Samall retkellä tutustumme myös Eloksen kylään, Chryssokalitsan luostariin, Topolian luolaan ja Agia Sofian kirkkoon. En malttaisi odottaa, että pääsen tuonne rannalle.

Omatoimi retkenä on tarkoitus matkustaa Chanian kaupunkiin bussilla päiväksi. Kreetalla on erinomainen bussiverkosto ja bussit ovat ilmastoituja, joten niillä matkustaminen on miellyttävää. Chaniassa täytyy käydä ainakin kauppahallissa ja satamassa.

Harkinnassa on ollut myös auton vuokraaminen. Kokemukset viime kesältä olivat niin positiivisia, että voisimme tänä kesänä kokeilla autoilua uudestaan. Minua kiinnostaisivat ainakin Spilin kylä, sekä Preveli, jotka molemmat ovat aika lähellä Rethymnonia. Emme kuitenkaan ole suunnitelleet vielä sen enempää autoilua.

Rethymnon itsessään tarjoaa myös paljon tehtävää. Sieltä löytyy mm. Fortezzan linnoitus (Markon mielestä kivikasa), jota on tietenkin päästävä katsomaan. Lisäksi muutama tovi vierähtää varmasti vanhan kaupungin kujilla, jonne 21 vuotta sitten äidin kanssa eksyttiin… Haluan myös ehdottomasti käydä Rethymnonin markkinoilla, jotka järjestetään kaksi kertaa viikossa.

Minua kiinnostaisivat myös retket Spinalongaan, spitaalisten saarelle ja tietenkin Knossoksen rauniot. Kivikasat eivät vaan ole matkaseurassani mitenkään haluttuja vierailukohteita…

Olisiko teillä hyviä vinkkejä loman viettoon Rethymnonissa? Vinkkejä otetaan vastaan varsinkin tavernojen ja leipomoiden osalta.

Outi
29.7.2015

Hyviä paikkoja olette jo miettineet. Jos otatte auton, suosittelen Argiroupolin ”vesilähdekylää”! Tuoretta kalaa suoraan lähteistä. Ihanan vehreä paikka. Kreeta.info sivuilta löytyy tuosta paikasta, samoin monesta muustakin :) Muuten tuosta Rethymnosta ei ole oikein kerrottavaa, koska itse emme siellä ole olleet, kerran käyneet päivällä, saarella kyllä muuten useasti. Hanian Soudassa on liittoutuneiden hautausmaa, Stavroksen kylä Akrotirin niemimaalla (kuvattu Zorbas-elokuvaa siellä), Vamos, Knossos, Sfentonin tippukiviluola (toiselta nimeltään Zonianan luola)… Sekä tietysti kaikki ne pikkukylät mitä jää ajelun aikana matkan varrelle ;) Hauskaa matkaa!!!

Kiitos vinkeistä! Ollaan käyty tuolla vesiputouksilla joskus muutamana vuosi sitten.

Inca supermarket oli hyvä ja kattava ruokakauppa ja siellä kävimme suorittamassa ostoksia viimekesänä. Inca supermarketin lähellä on ArisMarie niminen perheravintola joka oli todella lämminhenkinen ja ruoka maukasta. Vanhassa kaupungissa oli kiva kierrellä kujia vaikka silloin olikin niin kuuma, linnoitus jäi kiertämättä sillä kertaa.

Kiitos vinkeistä! Meillä on iso ruokakauppa (spar) käytännössä ihan naapurissa. Parissa viikossa kerkeää kiertelemään ja kaartelemaan mukavasti täällä :)

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024