Lomasuunnitelmia Kosin kaupunkiin

Tämä artikkeli liittyy matkaan Kos 2018.

Tänä vuonna mennään syyskuussa Kosin saarelle kreikkaan. Hotellimme sijaitsee Kosin kaupungissa, joka on siis myös saaren pääkaupunki. Tänäkin vuonna luotimme matkan varauksessa Apollomatkoihin. Ollaan nyt viimeiset seisemän vuotta valittu sama matkanjärjestäjä. Olemme kyllä joka vuosi tutkailleet tarjontaa myös muilta matkanjärjestäjiltä, mutta Apollomatkojen tarjonta on joka vuosi ollut meitä tyydyttävää, sekä toinen asia, jota itse arvostan on Finnair. Apollomatkat lentää runsaasti Finnairilla ja minusta se on turvallinen ajatus, että voin lentää sinivalkoisin siivin. Toki myös hinta on yksi kriteereistä, kun matkaa lähdetään etsimään. Tänä vuonna ei ollut sitä perinteistä arpomista ja kohteiden selailua kuin yleensä. Pääsääntöisesti aina on ollut joku haju siitä, minnekkä ollaan menossa, mutta tänä vuonna se oli varmaa, eikä muita vaihtoehtoja edes katsottu. (Tai no pikkuisen vilkaisin Tilosta, mutta se taitaa olla liian pieni paikka vietettäväksi kaksi viikkoa.)

Hotelliksi valikoitui tänä vuonna sama kuin mihin meidän piti mennä viime vuonna, eli St. Constantine. Olisimme kyllä mieluusti valinneet saman hotellin kuin viime vuonna, mutta se ei valitettavasti ole Apollomatkojen valikoimissa. Apollomatkat myyvät kyllä sen sisarhotellia Astronia, mutta se oli meidän budjetin ulkopuolella. Viime vuonna olikin ihan poikkeuksellisen hieno hotelli, mutta se olikin sattuman kauppaa, eikä meidän itsemme valitsema. En jotenkin koskaan ole raaskinut kamalasti maksaa hotellista. Tuntuu vähän turhalta, kun ei siellä kuitenkaan oikeastaan käydä kuin suihkussa ja nukkumassa. St. Constantinella on kolme tähteä paikallisen luokituksen mukaan. Sekin on vähän enemmän kuin meillä normaalisti. Aika usein on tullut yövyttyä kahden tähden lukaaleissa. Hotelli valikoitui oikeastaan sillä perusteella, että se on keskihintainen, lähellä kaikkea ja siinä on uima-allas. Uima-allashan ei varsinaisesti ole välttämättömyys. Itse kuitenkin vähän karsastan meressä uimista, koska en ole kummoinen uimari. Oikeastaan vähän pelkäänkin merta, niin on kiva, että voin pulahtaa tarvittaessa myös altaaseen. Monena vuonna on myös ollut niin tuulista, että mereen ei ole ollut asiaa. Silloin on mukavaa, että hotellilla on allas.

Yleensä olemme valinneet huoneistohotellin, jotta voimme laittaa itse aamupaloja ja joskus on joku lounaskin tullut hotellilla syötyä. Nyt kuitenkin valitsimme kahden hengen huoneen aamiaiselle. Tähän oikeastaan päädyttiin sen takia, että viime kesänä oli niin superhyvä aamiainen hotellissa. Kuulimme myös silloin, että Constantinen aamiainen on oikein kelvollinen. Tämähän tuo tietenkin lomaan oman pikkuluksuksensa, kun ei aamuja tarvitse aloittaa ruuanlaitolla. Enkä usko, että aamupala alkaa kahdessa viikossa tökkimään, koska syön Suomessakin aikalailla samaa joka aamu (tosin se kyllä poikkeaa Kreikassa syödystä aamiaisesta aikalailla…).

Tarkoitus olisi tänäkin vuonna vuokrata polkupyörät joksikin aikaa. Viisi päivää kuulostaa aika passelilta, eli sama mitä meillä oli viime vuonnakin. Vielä ei olla sen kummemmin suunniteltu, että minne niillä pyörillä ajeltaisiin. Kuumia lähteitä nyt tuskin tarvitsee uudelleen käydä katsomassa. Tigagiin voisi päiväksi huristella ja paremmat rannat ovat pyörämatkan päässä. Pyöräily oli Kosilla niin helppoa ja mukavaa, koska siellä oli kunnolliset pyörätiet, eikä ihan kamalasti mäkiäkään, ainakin jos ymmärsi pysyä rannan tuntumassa.

Olemme myös suunnitelleet menevämme samalle retkelle kuin viime kesänä. Sillä viinitila ja oliiviöljypuristamo olivat mielenkiintoisia, sekä niistä sai ostettua tuliaisia huomattavasti edullisemmin kuin kaupoista. Zian kylä oli myös aivan ihana paikka ja haluan käydä sielläkin uudelleen. Täytyyhän sitä hankkia yrttivarastoihin täydennystä!

Lomaan kuuluu tietenkin oleellisena osana rentoutuminen. Meidän tapauksessa se tarkoittaa rantaelämää hyvien kirjojen kanssa. Tänä vuonna taitaa olla niin, että kirjasto ei vie niin suurta tilaa matkalaukusta, sillä meillä molemmilla on e-kirjanlukijat. Pitkin talvea onkin tullut kartutettu kirjoja lukijaan, jotka odottavat Kreikan lämpöä. Tietenkin lomaan kuuluu myös hyvä ruoka ja juoma. Kosin paikalliset viinit ovat erinomaisia ja niitä oikeastaan odotankin eniten. Kosilla myös oli mielestäni poikkeuksellisen paljon mezeravintoloita, jotka ovat meidän mieleemme. Näissä tullaan varmasti syömää useampanakin iltana. Ensimmäisenä iltana on kuitenkin suunnistettava Mommy’s cooking tavernaan ja toivon, että heillä on edelleen täytetyt paprikat listallaan. Ne ovat ehdottomasti parhaita, joita olen ikinä syönyt.

Osa lomasuunnitelmista varmaan muotoutuu vasta perillä. Viime kesänä jo mietittiin, että käytäysiinkö päiväretkellä Bodrumissa Turkin puolella, kun se on niin äärellä. Se kuitenkin jäi tekemättä. Nyt en enää tiedä, että haluanko edes sinne. Joku meriretki olisi kyllä mukava, mutta vähänkin tuulisella säällä minulle tulee niin järkyttävän huono olo, että ei oikeastaan huvittaisi yhtä loma päivää pilata pahoinvoinnilla. Auton vuokraamista ollaan myös pohdittu, mutta toisaalta Kosin saarella on kattava ja hyvä bussiverkosto, että bussillakin pääsisi näppärästi liikkumaan.

Lomaan on kuitenkin vielä reilusti yli kaksi kuukautta aikaa, jotenka tässä ehtii vatkaamaan suunnitelmia vaikka mihinkä suuntaan.  Kerro toki omat vinkkisi Kosista, jos vaikka löydettäisiin jotakin uutta tälle vuodelle!

Outi
28.6.2018

Apollomatkoilla oli kyllä todella ihana asiakaspalvelu! Aloin etsimään sopivaa kohdetta ja hotellia viime vuoden reissullemme vuoden 2016 heinäkuussa ja viestittelin paljon Apollomatkojen kanssa. Heiltä sai aina kattavan ja ystävällisen vastauksen. Mutta sitten hintavertailussa meidän 11hlö matkoissa puhuttiin niin valtavista summista verrattuna Aurinkomatkoihin, ettei ihanalle asiakaspalvelulle voinut antaa yhtään siimaa. Harmitti oikeasti todella paljon :( Yritin vielä kysyä mistä mahdollisesti johtuu tämä ero. Apollomatkoilta vastasivat, että heillä hinnat mahdollisesti alenevat lähempänä lähtöpäivää, mutta ei uskallettu jäädä odottamaan. Niin iso porukka oli kyseessä, että oltiin onnellisia päästessämme samaan edulliseen hotelliin. En kuitenkaan ihmettele, että viihdytte Apollomatkojen asiakkaana :)

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024