Matkalla Malemeen

Tämä artikkeli liittyy matkaan Maleme 2019.

Kymmenen päivää. Kymmenen päivää on aikaa siihen, kun lentokoneen nokka osoittaa kohti lämpöä ja lepoa. Tämä kesä on ollut poikkeuksellinen – jos totta puhutaan, niin hengittämiseenkään ei ole meinannut olla aikaa, saati sitten bloggaamiseen. Nyt on kuitenkin yksi iso tapahtuma takanapäin, nimittäin häät. Kuten Marko kirjoittikin aikaisemmin, niin tänä vuonna meidän Kreikan loma on myös häämatka. Ajattelin nyt kirjoittaa hieman enemmän kyseisestä paikasta, johon olemme menossa.

Maleme on pikkuruinen kylä Hanian länsirannikolla. Hanian länsirannikkohan on käytännössä yhtä kylää, sillä kylät ovat kasvaneet kiinni toisiinsa – nimi vain vaihtuu välillä. Maleme sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Haniasta. Seuraavaan isompaan kylään on matkaa neljä kilometria ja silloin löytää itsensä Plataniaksesta. Malemea en voi suositella sellaiselle, jolle on oltava koko ajan jotakin tekemistä tai tapahtumaa. Not gonna happened. Maleme on paras paikka lepäämiseen, nauttimiseen, lukemiseen, uimiseen ja makaamiseen. Siinäpä luettelo, jota aion omalla lomallani tehdä. En ehkä ihan tuossa järjestyksessä, mutta aika pitkälti. Tai no ollaan me muutamaa retkeä suunniteltu ja autonvuokrausta, että ehkä en kuitenkaan voi nauttia palmun juurella Mai taita ihan koko lomaa.

Lähde: Kreeta.info

Malemessa itsessään ei juurikaan ole nähtävää. Käytännössä siinä on kaksi katua – pääkatu ja rantakatu. Hotelleja ja tavernoja on jonkun verran. Paljon olen lukenut, että ihmiset ovat kokenee Malemen ruokatarjonnan huonoksi tai suppeaksi. Olen itse viettänyt tuolla vuonna 2007 viikon loman ja kyllä löysin syötävää oikein hyvin. Kertaakaan en syönyt Malemen ulkopuolella. Toki aikaa on kulunut tässä välillä aika paljon, joten saa nähdä miltä paikka näyttää nykyisin. Ainoa oikea nähtävyys on toisen maailman sodan aikainen hautausmaa, jonne on haudattu tuhansia saksalaisia nuoria sotilaita. Tämä jäi viime kerralla minulta näkemättä, joten se on myös to-do-listalla.

Lähde: Aurinkomatkat

Yksi asia on kuitenkin säilynyt. Ja se on Maleme Imperial. Jo tuolloin 12 vuotta sitten se hotelli oli kulttimaineessa. Ihmiset varasivat matkojaan jo reilua vuotta aikaisemmin, pyytivät päästä samoihin huoneisiin kuin aikaisemmin, sekä kehuivat Mikea ja Andreasta (samaan aikaan kun toiset haukkuivat). Tuo hotelli jakaa edelleen mielipiteitä. Ennenkaikkea soraääniä kuulee niiden korvista, jotka eivät ole koskaan käyneet hotellissa. Minä tavallaan olen ja tavallaan en. Söin kolmena iltana hotellin ravintolassa ja se oli paras ravintola koko kylässä silloin vuonna 2007. Istuin iltaa myös allasbaarissa, kuuntelin Andreaksen höpötyksiä ja otin väliin O-vitamiinia. Olipa minulla kuva heidän lipustaankin, jossa luki ”Good guys go to heaven, Bad guys go to Maleme Imperial”. Aion ensimmäisenä tarkastaa, onko tuo lippu vielä olemassa. Täytyy kyllä myöntään, että hieman jännittää myös. Hotelli on täynnä suomalaisia. Uhka vai mahdollisuus? Se jäänee nähtäväksi. Voitte olla varmoja, että siitä raportoidaan. Sen verran olen selvittänyt, että kahtena iltana on tarjolla karaokea. Näinä iltoina aion olla hyvin kaukana hotellin baarista.

Nyt jos sinulla on takataskussa hyviä ravintolavinkkejä akselille Platanias-Gerani-Maleme, niin otamme ne kiitollisina vastaan.

Outi
29.8.2019
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024