Milloin auringon alle? Ehkä joskus…

Ei menty viime vuonna auringon alle eikä mennä tänäkään vuonna. Se ei kuitenkaan estä meitä jo hieman unelmoimasta ja jopa säästämästä seuraavaan reissuun auringon alle.

Tämä maailmanlaajuinen hässäkkä on sekoittanut kaikkien lomailun ja me ei nyt mennä tänäkään vuonna Kreikkaan. Tullaan todennäköisesti suosimaan kotimaan matkailua ja ehkä jopa kirjoittamaan siitä tänne! Sillä välin kuitenkin mietitään ja unelmoidaan Kreikasta ja lueskellaan tietysti vanhoja kirjoituksiamme ja katsotaan kuvia matkoilta.

Vuoden aikana on muuttunut paljon niin työtavoissa, kuin muutenkin elämässä. Rahaa voikin pistää säästöön vaikka laittamalla normaalisti työpaikalla syömisen sijasta säästöpossuun ja näin ollen saada matkakassaan täytettä. Me ollaankin käytetty ns. lomaan tarkoitettuja rahoja asuntoon ja muutenkin itseemme. Jotain pitäisi kuitenkin sinne ”sukanvarteen” laittaa, jotta päästään taas matkalle kunhan tilanne helpottuu maailmalla.

Otetaan tähän väliin jokunen ihan käytännön vinkki säästämiseen. Mikäli normaalisti ostaisit kahvilasta kahvin kahdesti joka työpäivä ja kahvin hinta olisi 2 euroa per kerta. Pistä siis se kaksi euroinen per päivä säästöön ja näin sinulla onkin jo viikossa kertynyt säästöön 20 euroa. Kuukaudessa tulee siis jo 80 euroa säästöä ja vuodessa tulisi 960 euroa säästöä. Siitä kun miettii muitakin ”normaaliaikana” tulevia kuluja, jotka on nyt jäänyt pois niin pienistä puroista alkaa tulla jo mukavia summia.

Yksi ihan käytännön vinkki on yhdistää eri kulutuslainat ja -luotot yhdeksi. Tämän artikkelin yhteistyökumppani Summarum tarjoaakin loistavan vertailupalvelun yhdistelylainan hakemista varten. Näin voit hakea yhtä isompaa lainaa, jolla maksaa pienemmät lainat pois ja näin ollen maksaa vain yhtä lainaa pois yhdellä korolla. Tämä useimmissa tilanteissa säästää rahaa sillä isommassa lainassa hyödyt pienemmästä korosta, joka pienemmissä lainoissa on yleensä korkeampi.

Säästämisestä takaisin unelmointiin. Ollaan toki mietitty ja haaveiltu seuraavasta Kreikan matkasta ja emme pysty mitenkään päättämään minne mennään, kunhan uskalletaan ja päästään lähtemään. VIimeksi oltiin menossa Rethymnoniin, mutta seuraava reissu onkin täysi arvoitus. Rethymnon on tosi kiva kohde, samoin Kos sekä voisin listata melkeinpä kaikki missä on käyty. Oikeastaan melkein ihan sama minne päin Kreikkaa lähtisi, siellä olisi joka tapauksessa meri, aurinko, lämpö sekä hyvä tunnelma sekä ruoka ja juoma.

Eurooppakin kiinnostaa ja Puolan Krakova oli myös viime vuoden matkalistalla ja sekin jäi käymättä. Sinne on myös toki päästävä uudestaan. Viro on myös yksi lempikohteista, jossa käydään 1-2 kertaa vuoteen. Perinteinen ruotsinristeily on myös yksi meidän vakiomatkoista.

Minne sinä lähtisit jos pääsisit nyt heti lähtemään sekä mitkä on sinun parhaat säästövinkit!

Marko
15.3.2021

Kyllä sitä thaimaahan pitää vielä päästä.

Thaikut olisi kiva kohde myös. Uusi matka on varattu, mutta blogiin ei olle siitä vielä rustattukaan 🙈

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024