Tervetuloa uudistettuun Auringon alla blogiin!

Vuosi 2022 alkaa olla toivoa täynnä matkustamisen suhteen niin päätimme toteuttaa jo vuonna 2019 mieleen tulleen uudistuksen blogiin. 

Vuoden 2019 Malemen matkalla iski jo pienimuotoinen ärsytys tämän blogin päivittämiseen ja se alkoi tuntua enemmän työltä, kuin huvilta. Silloin alettiin jo pohtimaan uudistusta ja päätettiin, että vuoden 2020 matkalle se tehdään. No eipä sitä 2020 matkaa Rethymnoniin koskaan tullutkaan… Eikä muuten vuoden 2021 matkaakaan… Tänä vuonna onkin toivoa enemmän ja matka onkin jo varattu. Tulemme kertomaan varatusta matkasta hieman myöhemmin tänne, joten kannattaa ottaa blogi seurantaan!

Entinen blogi

Vanha blogihan pyöri WordPressin päällä ja se hoiti hommansa hyvin. Se olikin meillä käytössä monta vuotta ja bloggailtiinkin sillä melkein joka reissu. Tavat hieman vaihteli, mutta homma toimi.

Siinä oli vain yksi pieni ongelma. Se oli suhteellisen työläs päivittää. Päivästä saattoi mennä tunti pari siihen, kun kirjoitti uutta blogia ja varsinkin jos edellinen päivä oli reissupäivä. 

Olishan vanhaan blogiinkin saanut hieman vastaavan setin rakennettua, kun olisi tehnyt oman teeman ja sitten hyödyntänyt WordPressin omia lohkoja vastaavasti miten uudessa tulee homma toimimaan. 

Uusi blogi

Uusi blogi onkin sitten täysin räätälöity. Se on nimittäin koodattu kokonaan uusiksi ja tämä ei olekaan enää mikään WordPress vaan itse koodattu blogi. Kivoja sanoja tähän väliin: Laravel, Livewire, Alpine.js, Tailwind CSS. 

Päätettiin siis tehdä kokonaan oma systeemi. Tässä on ajateltu homman toimivan niin, että kun ollaan matkalla niin blogia päivitetään päivän aikana koko ajan. Eli ikäänkuin päivittäisit somea niin voit päivittää blogia. Päivitykset voi olla kuvia, kuvagallerioita, linkkejä tai vain tekstiä. Näin saadaan molemmat päivitettyä päivän aikana blogiin mitä halutaan. Saadaan myös jaoteltua päivityksiä pienempiin eriin ja näin sitten saadaan suht reaaliajassa sisältöä teillepäin. Tämä tuntuu myös mielekkäämmältä tavalta päivittää, kun ollaan tuo hallinta mietitty niin, että voit tehdä koko homman vaikka puhelimella.

Koitettiin myös ohjata kaikki vanhat linkit uusiin, joten homman pitäisi pelata myös silläkin saralla. 

Uudessa blogissa on tosiaan erillään Blogi ja sitten on Matkoittain eri matkapäivät. Tämä tuo matkojen selaamiseen sujuvuutta. Samaten jos blogi postaus liittyy johonkin matkaan niin sekin näkyy matkasivulla.

Hakua on myös tuunattu ja se näyttääkin sisällöittäin tuloksia. Haun kanssa tullaan vielä säätämään lisää tulevaisuudessakin.

Kaikki vanhat blogijutut ja matkapäivät on tuotu tosiaan myös tänne. Vanhat matkapäivät on myös tuotu ja ne on suht oikeissa kohdissa mutta sisältö on yhdessä lohkossa, kun tulevaisuuden matkoilla se on jaettu useampaan eri lohkoon. Toimii kyllä hyvin noinkin ja vanhojen osalta tärkein on se, että ne on saatavilla.

Tulevaisuudessa

Tämähän jatkaa kehittymistään ja tullaan kehittämään tätä vielä paljon tässä kevään ja kesän aikana. Paljon on suunnitelmissa vielä tänne puuhata. Tullaan mm. rss syötteet pistämään vielä kuntoon, kehittämään kommentointia sekä mietitään kohdesivuja/ravintola/nähtävyys sivuja ja mitä muuta nyt keksitäänkään.

Tullaan myös pian arpomaan jotain pientä meidän blogin lukijoille ja siitä tuleekin vielä oma artikkeli tänne jossa voi sitten osallistua tähän arvontaan!

Otetaan muuten kaikenlainen palaute vastaan ja sitä voi jättää vaikka tämän artikkelin kommentteihin! Kehitetään niiden avulla tätä sivustoa ja blogia eteenpäin!

Marko
15.2.2022

Eka korjaus oli jo se, että korjattiin kommentointi toimimaan tänne...

Finnoy Travel
Finnoy Travel

Raikas uusi ulkoasu. Navigointikin on mukavan selkeää

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
1
© Auringon alla 2024