Syyskuussa meitä odottaa Kos

Tämä artikkeli liittyy matkaan Kos 2017.

Suuret pahoittelut seuraajille, että tänä vuonna päivitykset alkavat näin myöhään. On meinnannut olla motivoitumisongelmia kirjoittamista kohtaan. Motivoitumisongelmat eivät kuitenkaan koske lainkaan Kreikan matkaa. Tänäkin vuonna loma on varattu hyvissä ajoin. Varasimme loman jo tammikuussa, kun sattui kohdalle erinomainen tarjous. Tänäkin vuonna meillä on matka varattuna Apollomatkojen kautta. Vatkasimme eri kohteita edes takaisin – välillä olimme menossa Karpathokselle ja välillä Korfulle. Sitten kuitenkin jotenkin vain päädyimme Kosin saareen. Minä en ole koskaan käynyt Kosilla ja Markokin joskus ihan pikkupoikana. Tavallaan saari on siis meille molemmille ihan uusi. Oleilemme siis kaksi viikkoa Kosin kaupungissa.

Lentomme lähtee tänä vuonna jo kuuden aikaan aamulla, jotenka päädyimme ajamaan yöllä Helsinki-Vantaalle. Autolle varasimme jo hyvissä ajoin paikan Lentopysäköinnistä. Itse asiassa, mitä aikaisemmin sen varaa, niin sitä edullisemmaksi se näyttäisi tulevan. Ei kehdattu maksaa hotellihuoneesta, jossa olisimme voineet viettää vain muutaman hassun tunnin. Nyt ollaan kyllä ensimmäisenä kuoleman väsyneitä, mutta jospa sitä saisi koneessa nukuttua, edes muutaman tunnin.

Lähde: Aegean Air

Meille oli varattunan kaksi Saint Constantine hotellista. Kosilla sattuneen maanjäristyksen vuoksi joudumme kuitenkin vaihtamaan hotellia, sillä Constantinen on sulkenut ovensa tältä kaudelta. Apollomatkat järjesti tietenkin meille tämän vaihdon ja etsi meille samantasoisen hotellin tilalle. (Jälleen kerran yksi syy lisää, miksi matkustan pakettimatkoilla.) Meidän hotellimme muuttui Astron suites & apartments hotelliksi. En kyllä yhtään valittanut, kun näin kuvat hotellista. Hotelli on avattu täysin remontoituna tämän vuoden heinäkuussa. Kaikki on uutta ja kiiltävää.

Lähde: Booking.com

Ihan kauheasti emme ole suunnitelleet mitään kahdelle viikolle. Ollaan lähinnä tutustuttu tarjontaan ja varmaan päätetään vasta paikan päällä, että mihinkä mennään. Yhtäkään retkeä emme esimerkiksi ole varanneet. Minua hieman kuumottelisi käydä Turkin puolella, kun siitä aika näppärästä pääsisi yli, mutta katsellaan mihinkä päädytään. Autoa ollaan ajateltu vuokrata muutamaksi päiväksi, mutta siitäkään ei vielä olla ihan varmoja.  Kosin kaupungissakin näyttäisi riittävän tekemistä ainakin joksikin aikaa. Minua kiinnostaa vanhan linnoituksen rauniot, arkeologinen museo (en ole vielä keksinyt, mitenkä saan Markon sinne valehdeltua mukaani), sekä tietenkin Hippokrateen puu. Eniten lomalta tietenkin odottaa vain olemista. Kirjoja on jälleen hankittu ja meinasinpa kokeilla vielä BookBeat palveluakin loman aikana. Toissa kesänä kuuntelin äänikirjana Mielensäpahoittajaa ja nauroin yksinäni ääneen rannalla. Täytynee tällä kertaa valita jokin vähän totisempi romaani.

Ravintola tarjontaan ollaan perehdytty Tripadvisorin avulla. Toki jos olet ollut Kosilla ja satut tietämään jotain erityisen hyviä ruokapaikkoja, niin vinkkaa toki meillekin. Erityisesti kiinnostaa perinteinen kreikkalainen ruoka, sekä tietenkin kasvisruoka.

Marko löysi Youtubesta melkein tunnin mittaisen videon Kosista. Onneksi tämä video löytyi vasta nyt, eikä aikaisemmin. Tuli nimittäin välitön tarve päästä Kreikkaan. En suosittele katsomaan, mikäli koet välitöntä matkakuumetta kuten minä itse tällä hetkellä. Saattaa olla, että videon katsominen ei ainakaan helpota tilannetta.

Outi
12.8.2017

Ihanaa tulevaa lomaa teille. Innolla odottelemme matkakertomusta. :)

Kiitos! Ennen reissua tulenee jotain rustailua vielä ja reissussa sitten päivittäistä rustausta riippuen nettiyhteyksistä.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
1
© Auringon alla 2024