Seuraavana kohteena Parga & Lefkas

Tämä artikkeli liittyy matkaan Parga & Lefkas 2016.

On aika julkistaa täälläkin virallisesti minne mennään tänä vuonna lomalle. Suunnaksi otetaan tutut Parga & Lefkas – vähemmän yllättäen mennään siis Kreikkaan! Teimme tämän saman reissun, mutta toisinpäin vuonna 2013 – siitä reissusta voitte lueskella blogia tämän linkin takaa. Halusimme lähteä näihin paikkoihin uudestaan sillä 2013 tekemämme reissu oli yksi parhaista reissuistamme. Halusimme tällä kertaa vain mennä ensin Pargaan ja sitten vasta Lefkakselle. Molemmissa kohteissa ollaan viikko ja tämäkin reissu on varattu Apollomatkojen kautta. Meidän mukaanhan lähtee tänä vuonna minun vanhemmat, joten ihan kahdestaan reissussa ei tänä vuonna olla. Aikaisempina vuosina ollaan oltu viikko yhtä aikaa samassa paikassa joten tuttua puuhaa tämä on. Käydäänkin nyt hieman läpi minne ollaan menossa ja missä ollaan yötä – Outi voinee hieman valoittaa jossain välissä suunnitelmia lisää.

Parga

20130831-18-05-36

Halusimme tulla Pargaan uudestaan ja tällä kertaa halusimme tänne tulla ensimmäisellä viikolla. Paikkanahan Parga on mahtava ja vieressä on myös hyvä uima-ranta – pienen kävelyn tai taksimatkan se vaatii, mutta on se sen arvoistakin. Portaita ja mäkiä löytyy jonkun verran ja meidän lempiravintolat oli viime reissulla tuolla portaitten yläpäässä – mainittakoon, että olisi sinne taksillakin päässyt mutta halusimme katsella kauppoja siinä matkalla ja rennosti käppäillen sinne pääsee oikein mukavasti.

Viime loman lopulla löysimme Stephanoksen Ouzerian, mutta lieneeköhän tätä enää täällä? Voi olla, että kyseinen herrasmies ei enää ole sitä pitämässä. Viime reissulla oli myös pientä hankaluutta löytää kivalta paikalta edullinen viinin lipityspaikka ja tätä tullaan metsästämään myös tälläkin reissulla.

Majoitukseksi valittiin sama hotelli, kuin viimekin reissulla sillä se oli meille oikein mainio. Hotellin nimihän on Lemon Tree ja se oli ainakin 3 vuotta sitten oikein mainio hotelli uima-altaineen. Tästä ei ole pitkä matka ns. keskustaan ja lähellä on kauppa sekä mainio ravintola.

Lefkas

20130829-09-14-25

Lefkas on yksi lempikohteistamme ja halusimme tänne tulla toiseksi viikoksi. 3 vuotta sitten lupasin, että jos tulen tänne takaisin niin pitää ostaa kossupullo viemisiksi – miksikö? Viimeisenä iltana istuimme kantapaikassamme Cafe di Paris nimisessä kuppilassa ja omistajaa tarjosi meille ja toiselle suomalaispariskunnalle Vodka paukut ja sanoi, että tätähän te siellä suomessa juotte. Pöydässä sanoin sitten Outille, että pitää ensi kerran tuoda kossupullo. Toivottavasti omistaja on vielä sama, jotta kossupullo menee oikeaan kohteeseen!

Lefkaksella olemme taas Nidrissä, mutta tällä kertaa vaihdoimme hotellin toiseen. Viimeksi olimme Georgiossa ja tällä kertaa valitsimme Cosmopol nimisen hotellin. Vaatimuksenahan oli lähinnä uima-allas ja suht hyvä sijainti sekä ilmastointi.

Lopuksi

Suunnitelmissa on käydä parilla retkellä siellä ollessamme ja tulemme varmaan vuokraamaan autoakin jommassa kummassa kohteessa – ehkäpä Lefkaksella. Reissuunhan lähdetään syyskuun alussa ja ennen sitä tulee tosiaan jotain juttua siitä reissusta vielä tänne. Itse tulee fiilisteltyä 3 vuoden takaista Lefkas & Parga reissua ja niin kannattaa teidänkin!

Pääpaino reissussa on tietenkin rentoutuminen, joten rannalla tullaan olemaan ja kirjoja lähtee taas tarpeeksi. Tietenkin ruokakuvia ja kissakuvia tulee blogiin – tämän te jo varmaan arvasittekin! Tykätkää meistä myös Facebookissa ja seuratkaa Instagrammissa niin näette mitä tapahtuu!

Vinkit ovat aina tervetulleita!

Marko
16.7.2016

Olimme 2015 syys-lokakuun vaihteessa Pargassa. Stefonosta ei enää ollut, mutta samalla paikalla oli Hellenikos restaurant. Paikka remontoitu, tuli mieleen elokuvien lavastettu ”aito” kreikkalainen taverna.. Se ei selvinnyt onko pitäjä Stefanoksen poika mutta ruoka oli herkullista söin siellä ehdottomasti parhaan moussakan. Palvelu todella hyvää ja omistaja äärimmäisen ystävällinen. Suosittelen käymistä vaikka mielikuva onkin eri ;-)

Kiitos tiedosta! Harmi, ettei Stefanos ole enää ouzeriaa pitämässä, mutta hän oli kyllä jo varsin iäkäs meidän edellisellä visiitillämme. Ehdottomasti käydään kyllä kokeilemassa tuo samalla paikalle tullut ravintola.

Hei, olen aina vesi kielellä lukenut teidän matkablogejanne Kreikan saarilta. Kiva, että teette uusintamatkan Lefkakselle ja Pargaan. Meillä on suunnitelmissa myös Lefkas yhdistettynä Kefalonialla….mutta vasta ensi kesänä. Vaikka aikaa on vielä paljon, niin ihana on suunnitella ja fiilistellä tulevaa lomaa.

Hyvää matkaa :)

Hei Sirpa! Mukava kuulla, että höpinämme saarilta ovat olleet mieleesi. Itsekin innolla odotamme tulevaa matkaa ja koska paikat ovat tuttua, ei pohjatöitäkään tarvitse tehdä samassa mittakaavassa. Mukavaa Kreikan odotusta sinullekin!

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024