Blogia on taas päivitetty!

Kuten on aiemmin kerrottu niin tämä blogi on täysin omaa käsialaa ja kaikki on tehty koodista lähtien itse. Tästä johtuenkin meidän matkablogi on varmasti täysin erilainen muista.

Meidän blogihan perustuu siihen, että joka matkalla olo päivältä on oma päivä ja matkan alla on sitten useita päiviä. Näin saadaankin kivasti rakenne, että matkan edetessä joka päivälle tulee sisältöä vähän kuin päivittäisi Instagrammia. Tästä toiminnasta hyvänä esimerkkinä toimii meidän viime reissu Kossille ja otetaan sieltä vaikka Päivä 8 - Autoretkellä. Monen vuoden WordPress bloggaamisen jälkeen päädyttiin siihen, että se on raskasta kirjoitella blogia 1-2h per päivä. Nyt sitä tekee päivän mittaan tipottain ja tuleekin vähän live tyyppisesti sisältöä. Varsinkin, kun tänä päivänä puhelimissa on tosi hyvät kamerat niin saa suoraan puhelimesta kaiken tänne.

Mutta nyt tosiaan tehtiin päivityksiä ja taustalla ne päivitykset olikin suhteellisen isoja. Huomattiin nimittäin, että sivua voidaan optimoida aika paljon ja nyt onkin parannettu sivun toimivuutta sekä nopeutta. Samoin välimuistitusta on parannettu entisestään. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka sivuilla olisi 100 kävijää niin tietokantaa pommitetaan yhdelle kävijälle ja muut 99 saa välimuistista tiedot. Saatiin pienennettyä sovelluksen muistinkäyttöä ja nopeutta.

Blogiartikkelien mobiilinäkymää on myös hieman viilattu samankaltaiseksi, kuin yksittäisen matkan tai päivän näkymää. Samoin mobiilia on muutenkin työstetty hieman lisää. Blogia ja somea koitetaan myös päivittää aktiivisemmin matkojen ulkopuolella. Tätä varten onkin tehty hallinnallisia työkaluja mm. kuvien listaukseen yms. mitkä helpottaa meidän hommaa.

Samoin hakua on parannettu aika paljon. Meillä pyörii nyt Meilisearch palvelin, jonne on indeksoitu sisältöä. Saatiin näin tosi hyvä haku ja sitä voittekin testata yläpalkkiin siirretystä hakuvalikosta. Nyt haku löytää myös paremmin sisältöä kommenteista, vastauksista ja ylipäätään sisällöstä. Esimerkiksi “ranta” hakusana tuottaa tuloksia vähän joka kohdasta.

Ylläpidon puolelta on myös parannettu tekstieditoria ja saatu hieman parempi kokemus siitäkin meille. Samoin korjattu yleisiä virhe-ilmoituksia mitä on tullut lokeihin. Teille näkyvältä puolen on myös parannettu niinkin yksinkertaista, kuin avatarien hakemista. Nekin haetaan nyt välimuistiin ja näin saatiin varsinkin tosi kommentoiduissa artikkeleissa kuormaa fiksummaksi. 

Tässä huomaa kyllä sen, että miksi kannattaa olla oma koodattu järjestelmä ja miksi se WordPress ei välttämättä ole se paras työkalu tähän. Saisi kaikki nämä tehtyä myös WordPressillä ja päästäisiin julkiselta puolen aika samaan. Mutta sitten hallinnan ja päivien sisältöjen lisäys ei ehkä tulisi yhtä hyväksi ellei sitten tosiaan tekisi siihenkin omaa koodia kokonaan hoitamaan tuota puolta. 

Tullaan vielä tekemään päivityksiä tänne, niin näkyviä, kuin taustalla olevia. Samoin, jos teillä sattuu palautetta olemaan niin voi pistää kommenttia tulemaan!

Marko
5.4.2023

Moi, tänä vuonna meidän lempipaikka eli Korfu. Apollomatkojen kohde ja Finnairin aamulento. Kiva kuulla minne te olette menossa. ☀️🍋

PS. Lukusuositus vaikka lomalle: Gerald Durrelin Eläimet ja muu kotiväkeni sekä Eläimellistä menoa Korfulla. 🙂

Vielä ei olla matkaa saatu varattua mutta Kreikka se on aina mielessä. Korfukin on varmaan mukava paikka. Meillä se on vielä käymättä 🤔

Kiitos suosituksesta! E-kirjoja kuluu ja varsinkin matkalla ollessa. Rannalla on kiva lukea!

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024