Ensimmäinen ulkomaanmatka yli kahteen vuoteen lähestyy

Tämä artikkeli liittyy matkaan Tallinna 2022.

Vihdoin on alle viikko siihen, kun lähdetään ensimmäiselle ulkomaanmatkalla yli kahteen vuoteen. Viimeinen matka oli juuri ennen koronan iskemistä kunnolla. Kävimme päivä Tukholmassa risteilyllä maaliskuussa 2020. Sen jälkeen emme olekaan käyneet Suomen rajojen ulkopuolella.

Kuten jo aiemmin kerrottiin niin varattiin matka Tallinnaan. Tässä on jo pari mutkaa tullut ennen kuin on lähdetty yhtään minnekään.

Meillä on ajatus myös hieman testata tätä uutta blogia tuossa Tallinnan matkalla ja nähdään miten tämä suoriutuu ns. oikeasti. Matkapäivien päivittäminen tapahtuu tipoittain eli ei kirjoiteta isoa artikkelia per päivä vaan päivän aikana päivitellään blogiin kuulumisia. Voi olla, että myös hieman jälkikäteen tulee osaa tavarasta, mutta pääsääntöisesti päivän aikana näkee mitä puuhastellaan.

Mutta nyt niihin kommelluksiin. Meillä oli siis varattuna lauttaliput niin, että lautta lähti perjantai aamuna Helsingistä ja paluu sitten Tallinnasta maanantai aamuna. Ajatus oli mennä torstaina sitten tutuille yöksi. No tämä yöpaikka sitten ei onnistunutkaan kuten oli ajateltu niin lähdettiin katsomaan hotelleja ja junalippujen vaihtamista. 

VR sai meiltä lisää rahaa sillä oli sen verta tuo uusi lähtö arvokkaampi ja kun oltiin varattu tosi hyvissä ajoin liput niin sehän vaihto maksaa. 44 euroa taisi maksaa 2 hengen vaihto, kun koko junalipuista taidettiin maksaa 88 euroa (edestakaisin 2hlö). Noh ei mikään älytön, mutta hieman ärsytti silti. Siitä plussaa VR:lle, että tämä vaihto onnistui heidän mobiili appillaan oikein mainiosti. Ei ollut sen suhteen mitään ongelmaa (muuta kuin hinta) ja tämä prosessi oli tosi hyvä.

Sitten tutkittiin hotellejä Helsingissä… Niillähän alkoi olla jo hintaa sitten yli 120 euroa per yö, jos halusi tuonne keskustan tuntumaan… Tästä nousi sitten ajatus, että mitähän maksaisi lauttalippujen vaihto ja yö laivalla. Näin sitten tehtiin ja Tallinkin varausta tutkimaan. Tämähän onnistuu! Jäisipä vielä niin, että 15 euroa olisi tulossa kotiinpäin tuosta muutoksesta. Kyllä, Tallink palauttaisi 15 euroa… Mennään siis Silja Europalla yli ja ollaan to-pe yö laivassa ja sitten perjantai aamuna Tallinnaan. Aika näppärä. Otettiinpa vielä buffetti tuohon samalla kertaa niin tuo 15 euroa meni sinne ja hieman lisääkin.

Sitten huomattiin, että hetkinen mikäs hytti meillä onkaan. Tämä kun oli tämän prosessin miinus sillä ei voinut muutoksessa syystä tai toisessa valita hyttiluokkaa. Tallinkin chat aspa oli sitten koko ajan ruuhkainen tai suljettu… useampana päivänä koitin ja kun en työpäivän aikana aina voi jäädä jonottamaan puhelimeenkaan. Sitten muistin, että joskus vuosia sitten olin Twitterin viestillä kiusannut heitä ja koitin kepillä jäätä. Nyt onnistuu. Meillä oli alunperin B2 hyttiluokka, joka on siis halvimpia mahdollisia ja päällekkäiset sängyt. Kyselin mitä maksaisi B-hytti jossa olisi hieman enemmän tilaa ja maatasossa sängyt molemmille. Kyllä sen yhden yön siellä nukkuu. B-hyttiin korotus maksoi siis euron lisää… tämä otetaan. A-hytin korotus olisi maksanut 46 euroa ja päätettiin ettei tehdä sitä. Tallinkin hinnoissa on huomioitava se, että osaan on käytetty pisteitä mitä on ollut kerättynä joka vaikuttaa tietty hintaan.

Luultiinkin, että tämähän oli tällä hyvä ja eipä ollutkaan. Pohdiskeltiin nimittäin ravintoloita minne mennään lounaalle ja illalliselle. Sitten alettiin tuota buffettia miettimään, että entä jos käytäisiin Helsingissä syömässä, jossain ennen laivan lähtöä ja sit jos tulee laivalla nälkä niin otetaan siellä sit jostain jotain. No näin tehdään. Buffetti sitten peruutukseen ja tämäkin onnistui kivasti Tallinkin sivuilta.

Rahojen palautus taas sitten ei… 76 euroa olisi tuolla saatavaa ja taas yhteys Twitterin kautta aspaan (toimii tosi hyvin). Ilmoittelin, että haluan rahoja tuolta takas ja tilinumeron. Pari viikkoa menee… Olisihan noilla rahoilla syönyt vaikka jossain, mutta voi olla, että rahat tulee vasta matkan jälkeen. Eipä siinä, tulee kun tulee. 

Alkuperäisestä on siis hieman matka elänyt ja torstaina sitä päästäänkin lähtemään. Olin tosin vielä kovasti mielessäni lähdössä jo keskiviikkona, mutta viikonloppuna havaitsin, että ei hitto se ei olekaan keskiviikko… Pääasia on kuitenkin se, että kohta mennään!

Kannattaa muuten ottaa seurantaan tuo meidän Tallinna 2022 matkasivu (https://auringonalla.fi/matka/tallinna-2022), sinne nimittäin tulee päiväkohtaisesti tekstiä ja kuvaa meidän matkalta!

Kuva: Karson (Unsplash)

Marko
16.5.2022
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024