Lähtölaskenta lomaan kuumimmillaan

Tämä artikkeli liittyy matkaan Kos 2022.

En ole aikuisiällä ollut koskaan näin pitkää aikaa matkustamatta. Tai no kävimmehän toukokuussa Tallinassa, mutta se nyt aina tuntuu kuin menisi toiseen kotiin, kun siellä on tullut niin monta kertaa käytyä. Viimeisestä pitkästä reissusta Skandinaavian/Baltian ulkopuolelle on melkein kolme vuotta. Nyt alkaa tuntua jo todelta, että päästään matkaan.

Matkalaukut käytiin hakemassa sunnuntaina työhuoneeseen. Hieman jo keräiltiin tavaroita laukkujen sisällekin. Luonnollisesti mukaan tulee pakata kahvia ja kahvinkeitin (AeroPress), pakasterasia, hedelmäveitsi, luuttu (tasopyyhin - ettei nyt kukaan vaan soittimeen tätä sekoita), sekä pesusieni astioiden tiskaamiseen. Lisäksi mukaan lähtee Ikean halpa paistinpannu ja paistinlasta, sekä pari ylimääräistä tyynyä. Näistä olen aikaisemmin kirjoittanut ja nyt siellä joku miettii, että muuttaako ne sinne vai mitä ihmettä. No. Kun et halua maksaa majoituksesta maltaita, kuten me emme. Haluamme yksinkertaisen hotellin hyvällä sijainnilla mieluummin kuin valtavat puitteet huitsin hiidestä. Tämä yleensä tarkoittaa sitä, että huoneistojen varustelu ei ole kummoinen. Sen sata kertaa on kahvikeittimet ja vedenkeittimet olleet pilalla kalkkivedestä, pannut pilalle raavittu, lastaa ei ollenkaan jne. Helpompi on pakata nämä pikkujutut mukaan ja jättää sitten seuraavalle huoneen käyttäjälle. Luuttu ja astianpesusieni lähtevät mukaan sen takia, että en voi käyttää mitään sellaisia, mitä joku muu on käyttänyt, sillä en tiedä mitä niillä on pyyhitty/siivottu. Tyynyt ovat vain oman mukavuuden maksimoimiseksi. Pakasterasiaan pilkon hedelmiä rannalle ja omalla veitsellä tietenkin, koska huoneistojen veitset ovat aina niin tylsiä. Tänä vuonna vien mukanani myös iKaffea, koska se vaan on parasta kahvissa. Mahtuupahan parit viinipullot niiden tilalle paluumatkalla.

Luonnollisesti mukaan lähtee myös viihdettä. Itse nautin lomalla kirjoista ja ristikoista. Niinpä e-kirjanlukija on ladattu täyteen luettavaa ja muutama kiva ristikkolehti odottaa mukaan pääsyä. Tykätään kovasti myös pelata korttia lomalla, joten mukaan lähtevät tavalliset pelikortit, sekä Unot.

Ennen tein aina listoja reissua varten. Nyt en ole enää moneen matkaan jaksanut rustailla niitä, vaikka tykkäänkin erilaisista listoista kovasti. On kuitenkin aika vakioitunut se, mitä mukaan tarvitaan. Silti joka kertaa pakkaan esimerkiksi liikaa vaatteita, koska en vaan osaa tehdä kotona valintoja, että mitä haluan. Tänä vuonna aion panostaa tähän enemmän. Suurimman osan ajasta sitä on kuitenkin uikkarissa ja shortseissa. Ehkä niitä iltaleninkejä voi vaikka jättää jonkun kotiinkin...

Onko sinulla jotain tiettyjä juttuja, jotka aina pakkaat mukaan?

Outi
15.8.2022
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
1
© Auringon alla 2024