Suunnitelmia Kosille?

Tämä artikkeli liittyy matkaan Kos 2022.

Tänään on tiistai ja perjantaina alkaa kauan odotettu matka Kreikkaan, Kosille. Päädyttiin valitsemaan Kos oikeastaan sen takia, koska arveltiin siellä olevan hyvin paikkoja auki ja ollaan tykätty olla siellä aiemmin (2017 ja 2018). Muutenkin haluttiin lähteä varmasti mukavaan paikkaan ja tuttuun tapaan oli hintakin hieman tässä osallisena.

Ajankohtahan on ns. normaalia aikaisempi. Tähän isoin syy oli muuten tuo hinta. Sama hotelli ja sama kohde viikkoa myöhemmin olisi ollut kalliimpi ja samaten 2 viikkoa myöhemmin vielä kalliimpi. Tämä oli tosi jännä juttu sillä yleensä se on ollut toisin päin. Hieman sumplimista ja varattiin 2 viikkoa Kosille ja hotellina Anastasia. Matka varattiin tällä kertaa Aurinkomatkojen kautta ja lennetään turvallisesti sinisillä siivillä eli Finnairilla.

Niitä suunnitelmia?

Kyllä ja ei. Sen verran ollaan tehty jo varauksia, että ollaan 3 päiväksi varattu auto. Vanhemmat on yhtä aikaa Kosilla niin heidän kanssaan pörrätään kolme päivää autolla ympäri Kosin saarta. Ainakin Zian kylästä, Triantafyllopoulos viinitilasta, oliiviöljystä, hunastaja ja rannasta on puhuttu. Kolmessa päivässä varmaan suoriudutaan kaikista noista.

Harmilliseksi meidän suosikki Gyro Square on lopettanut toimintansa ja sieltä sai yhdet parhaista pitoista mitä on syöty matkoilla nimittäin halloumi pitat. Nyt onkin kyselty hieman vinkkejä ja pitääkin etsiä hyvä pita paikka. Aiemmilta reissuilta on jo pari hutia tiedossa jonne ei ainakaan mennä, mutta ehkäpä sieltä löytyy vielä meitä miellyttävä paikka.

Onhan meillä yksi varaus ravintolaankin. Yksi syy tälle ajankohdalle on myös se, että meillä sattuu hääpäivä sopivasti matkalle. Ollaan tehty siis pöytävaraus Broadway ravintolasta. Täältä on saatu tosi hyvää ja erilaista Kreikkalaista ruokaa. Tämäkin on yksi meidän lempipaikoista.

Mitäs muuta?

Tietysti ajatuksena on rentoutua ja lomailla. Rannallehan pitää lähteä uimaan ja snorklaamaan sekä tietty kuluttamaan e-kirjoja. Ainoat "kiveen hakatut" suunnitelmat on tuo pöytävaraus sekä auton vuokraus. Muuten mennään varmaan vähän siltä miltä tuntuu mentaliteetilla. Pääpaino varmaan tuossa rannalla olossa ja rentoutumisessa. Ei passaa stressiä ottaa.

Ollaan myös mennessä yö hotellissa Suomen päässä ja samoin sitten tullessa. Eipähän pitäisi tulla paluumatkastakaan niin tuskaisen pitkää päivää, kun on jaettu pariin päivään. Junalla kuljetaan niin ei tartte miettiä ajamistakaan, kun voi vaan istua junaan.

Lomamatkan rahoittamiseen kannattaa miettiä esimerkiksi sijoittamista. Osakesijoittajaksi voi ryhtyä lähes kuka tahansa ja sillä tavalla voit alkaa kerryttää lomakassaa tai säästää lomaa varten.

Jos siellä ruudun takana sattuu olemaan tänä vuonna Kosilla käyneitä niin vinkkejä otetaan aina vastaan ja niitä voikin jättää tuonne kommenttiboksiin!

Marko
16.8.2022
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
1
© Auringon alla 2024