Reittisuunnitelmia mönkijää varten

Tämä artikkeli liittyy matkaan Lefkas & Parga 2013.

Olemme suunnitelleet vuokraavamme mönkijän ainakin yhdeksi päiväksi Lefkaksella. Tarkoitus olisi käydä mönkijälle tutustumassa saaren upeisiin rantoihin, jonne ei muuten oikein pääsisi. Kyselimme Apollomatkojen oppaalta jo etukäteen vinkkejä, missä kannattaisi ajella ja niistä olemme valinneet muutaman paikan, joissa ainakin tulemme käymään.

Ensimmäiseksi hurautamme mönkijällä Mikros Gialoksen rannalle. Se sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Nidristä ja on oppaan mukaan erinomainen ranta snorklailuun.

Mikros gialos

Kartta Mikros Gialokseen

Tie Mikros Gialokseen ei näytä kovin suoralta ja eksymisen vaara on melkoinen. Varsinkin, kun kreikkalaiset kartat eivät koskaan ole niin tarkkoja… Toivottavasti kuitenkin löydetään perille ja onneksi voi aina aukausta suutaan paikallisten kohdalla ja kysellä ajo-ohjeita. Navigaattori olisi suorastaan huippu, mutta mönkijän kanssa siitä loppuisi akku ihan heti kättelyssä. Onneksi isäntä tiesi kertoa, että on olemassa iPadiin semmoinen kartta, joka paikantaan sinut siihen karttaan. Ehkäpä siis perille pääseminen sittenkin onnistuu.

Mikros Gialoksessa olisi tarkoitus ainakin uida ja snorklailla. Varmaan otetaan tuolle päiväretkell reppuun eväitä mukaan, mutta noilla rannoilla on kyllä aina jotakin pieniä tavernoja, joista saa kylmää juotavaa ja pientä syötävääkin tarvittaessa. Enkä usko, että ajetaan suoraan tuonne rannalle edes, sillä matkan varrella on varmasti ihania paikkoja, joita täytyy jäädä ihmettelemään ja kameran kanssa päivittelemään. Vaikka retki minua jännittääkin, niin silti olen innoissani uusista kokemuksista.

Mikros Gialoksesta otateen suunta Vasilikin kylään etelärannikolle.

Kartta Vasilikiin

Vasiliki on toinen Lefkaksen suurimmista kylistä ja se on kesäisin surffailijoiden suosiossa. (Tästä voisin olettaa, että siellä tuulee….) Täällä olisi tarkoitus nauttia lounasta ja tutustua kylään kävellen – mikäli siis jostakin löydetään parkkipaikka mönkkärillemme. Uimataukoa täällä tuskin pidetään.

Porto Katsiki olisi myös yksi mahdollinen uintikohde, mutta se on melkoisen mutkan takana. Täytyy ensin todennäköisesti katsoa kuinka kauan tämän retken toteuttamiseen menee, sillä 20 kilometriä noit serpentiiniteitä, ei ehkä mene aivan yhtä nopeasti kuin 20 kilometriä teitä pitkin Suomessa.

Paluumatka voisi kulkea pohjoiseen päin ja saaren halki tai sitten yksinkertaisesti palataan samaa reittiä takaisin. Kuitenkin voitaisiin käydä tutkailemassa samalla Nikianan kylä, joka sijaitsee samalla rannikolla Nidrin kanssa. Ihan kokonaista saarikierrosta tuskin tehdään, vaikka kuuleman mukaan se päivässä ainakin autolla onnistuu. Nyt jos koskaan on aika avata sanainen arkku, mikäli on kokemusta autoilusta tai muulla menopelillä matkustamisesta Lefkaksen saarella. Voidaan siten täydentää omaa suunnitelmaamme vinkkien pohjalta.

Outi
3.8.2013

Mikros Gialokselle kannattaa ottaa paksupohjaiset kumitossut tai räpylät mukaan, ranta on kiviranta

Kun tulette Vassilikin kylään ja sataman jäädessä vasemmalle puolelle löytyy oikealta ”kädeltä” isohko parkkipaikka jonne mönkkärinne varmasti sopii.

Uimatossut ovatkin jo valmiina lähtöön! Kuulimme, että muutenkin Lefkaksella voisi olla niille käyttöä kuin vain Mikros Gialoksen rannalla. Kiitos myös parkkipaikka vinkistä!

Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
1
© Auringon alla 2024