Seuraavana kohteena Gdansk

Tämä artikkeli liittyy matkaan Gdańsk 2015.

Meillä on ollut viime keväästä saakka lentoliput Puolaan, Gdanskiin, hankittuna. Alunperin oli tarkoitus mennä Tarttoon, Viroon, mutta hintoja ja majoituksia selvitellessä, päädyimme Puolaan. Matkalle olemme lähdössä minun kummieni kanssa ja aikaa meillä on kolme kokonaista päivää Gdanskin kaupungissa. Olemme lähdössä omatoimimatkalle, eli olemme varanneet lennot suoraan Wizz airilta. Se lentää Turusta suoraan Gdanskiin. Majoituksen otimme Booking.com kautta. Itse en ole tällä kertaa hoitanut matkajärjestelyjä, vaan olen jättänyt ne kummisetäni harteille, jolla on taipumusta löytää aina hyvää ja halpaa.

Kukaan meistä ei ole aikaisemmin käynyt kyseisessä kaupungissa. Niinpä kaupunki on vaatinut meiltä hieman tutkiskelua jo etukäteen. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus kertoa teille muutama sananen tuosta vanhasta hansakaupungista.

Lähde: visitpoland.co.uk

Lähde: visitpoland.co.uk

Gdansk on satamakaupunki ja se on Puolan kuudenneksi suurin kaupunki. Asukkaita on 460 000 ihmistä, eli kyseessä ei siis ole mikään ihan pikkuruinen kaupunki. Ihmisiä on melkein yhtä paljon kuin Helsingissä. Gdansk on kasvanut yhteen kahden muun rannikkokaupungin, Sopotin ja Gdynian kanssa ja yhteensä tuolla alueella asuu yli miljoona ihmistä.

Kaupunki on hyvin vanha ja sen juuret ulottuvat 980-luvulle, jolloin katsotaan kaupungin saaneen alkunsa linnoituksesta. Kaupungissa onkin paljon arkkitehtuurista nähtävää kaupungin iän takia. Vanha kaupunki sijaitsee joen rannalla ja meillä on ilo asua aivan vanhan kaupungin ytimessä kävelymatkan päässä kaikista tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Lähde: virtualtourist.com

Lähde: virtualtourist.com

Olemme vuokranneet asuinpaikaksi huoneiston. Meillä on siis mahdollisuus laitella aamupalaa itse, mutta Puolan erittäin edullisen hintatason takia saatamma nauttia aamupalamme myös huoneiston ulkopuolella.

Liikkuminen Gdanskissa on helppoa ja julkisilla liikkuminen on Suomen hintatasoon nähden lähestulkoon ilmaista. Kaupungiss on kattava raitiovaunuverkosto ja lisäksi junilla pääsee liikkumaan viereisiin kaupunkeihin ja kaupungin laitamille.

Ravintolatarjontaan on hieman tullut tutustutua ja kaupungista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Paikat ovat myös hintatasoltaan hyvin erilaisia, aina budjettipaikoista finedining elämyksiin. Meillä taitaa tällä(kin) kertaa jäädä hienommat paikat jäädä näkemätta ja nautitaan budjettimatkailun hienouksista.

Vielä olisi viikon verran täitä tehtävänä ennen lähtöä. Tarkoitus on vielä ennen miniloman alkua kertoa vähän matkasuunnitelmista, joita olemme tehneet tälle lomalle. Aikaahan meillä on perillä kolme kokonaista päivää ja yksi puolikas. Tärkein suunnitelma on tällä hetkellä irtiotto arjesta.

Ja jos on kokemusta Gdanskista, niin kaikenlaiset vinkit otetaan vastaan. Varsinkin hyvistä ja edullisista ruoka- ja juomapaikoista.

Outi
18.10.2015
Kommenttisi odottaa hyväksyntää! Osa kommenteista ohjataan tarkistukseen roskapostin välttämiseksi. Tarkistuksen jälkeen kommenttisi tulee tänne näkyviin!
© Auringon alla 2024